Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege prin care salariile primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, au fost majorate cu 30% din bugetele locale, informează Mediafax.

 

 

Începând cu luna aprilie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiilor de care beneficiază personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, se majorează cu 30% faţă de nivelul aflat în plată pentru luna martie 2017„, potrivit unui amendament adus proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, amendament susţinut atât de majoritatea parlamentară, cât şi de opoziţie.

 

Aceste majorări de salarii se fac din bugetele locale. De altfel, amendamentul mai operează timp de o lună de zile, după aceea intrând în vigoare legea salarizării unitare primarii vor intra pe alte grile de salarizare, mult mai mari decât sunt în prezent”, a declarat ministrul Muncii, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, luni, la finalul şedinţei comisiilor reunite de muncă şi buget care au întocmit raportul asupra proiectului de lege.

Conform sursei citate, deputatul PNL Corneliu Olar a afirmat, luni, că primăriile pot creşte taxele şi impozitele pentru a putea plăti majorările salariale pentru primari.

Bugetul nu se axează numai pe banii veniţi de la centru. Bugetul local este constituit din venituri proprii, impozite, taxe locale şi alte venituri proprii. Se pot majora taxele printr-o hotărâre de consiliu. Printr-o hotărâre de consiliu pot lua banii, nu din investiţii, sunt bani din taxe şi impozie locale, extrabugetare„, a declarat deputatul PNL Corneliu Olar, potrivit Mediafax.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.