Președintele USR Bistrița și candidatul formațiunii politice la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, Călin Stan, a declarat că USR își dorește candidat propriu la Primăria Bistrița, însă partidul este dispus să poarte și negocieri cu celelalte partide de dreapta.

”Suntem în an electoral, în care febra în partide este pe măsură. (…) USR îşi doreşte candidat la municipiul Bistriţa, dar în acelaşi timp suntem dispuşi la negocieri. Depinde cu cine și cum. Suntem dispuși la orice negociere pe partea dreptei”, a declarat Stan.

În privința negocierilor cu PLUS, Călin Stan a precizat că urmează să fie stabilită strategia politică care va fi abordată la alegerile locale din acest an, atât la nivelul municipiului Bistriţa, cât şi la nivel judeţean. Candidatul USR la Primăria Bistrița a spus că la nivelul țării, o singură filială USR a ajuns până acum la un acord cu PLUS, fiind vorba despre cea de la Bihor.

De asemenea, președintele USR Bistrița a mai completat că la nivel de partid se vor face sondaje pentru a se vedea exact care e preferința electoratului.

Călin Stan a mai precizat că, pe lângă alegerea primarilor în două tururi de scrutin, cetățenii își doresc și o măsură prin care primarii să poată să aibă cel mult două mandate.

O altă propunere venită din partea cetățenilor referitoare la alegerea primarilor în două tururi ar fi ca primarii să aibă cel mult două mandate. Știm că nu are șanse să treacă, dar propunerea vine din acele comune în care primarii sunt vechi, unii chiar din ’90 încoace”, a mai precizat Stan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here