Președintele României, Klaus Iohannis, a călătorit anul trecut de 21 de ori, cheltuielile ridicându-se la peste 16,6 milioane de lei.

De curând, Boardingpass.ro a publicat pe pagina de Facebook imagini cu aeronava închiriată de Administrația Prezidențială pentru a-l transporta pe președintele Iohannis în Japonia, acolo unde a desfășurat o vizită oficială.

”Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER(BBJ) Global Jet cu care președintele României călătorește în Japonia și Singapore.

Capacitatea sa de transport este de numai 19 pasageri. Cu acest avion, președintele țării a călătorit pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023.

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, scrie pe pagina de Facebook.

Citește și: ADI Deșeuri: Nepăsarea și nesimțirea se plătesc scump

1 COMENTARIU

  1. Mult, dar unul e presedintele ales nominal al Romaniei!
    AR fii interesant cat au cheltuit ceialalti, toate categoriile, prin deplasarile lor inutile!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.