Comuna Dumitrita sat Budacu de Sus, judetul Bistrita Nasaud. O localitate cu sase gatere, care colecteaza si prelucreaza neîncetat lemnul taiat din padurile locului. Patronii se îmbogatesc din defrisari, fara sa fie deranjati de primari, inspectori silvici sau politisti. Chiar la intrarea în padure, câteva hectare de padure au disparut. Buturugile ramân dovada ca arborii au fost taiati ilegal, fara a fi marcati. Budacu de Sus este un sat cu istorie, întemeiat acum câteva sute de ani. Hotii misuna si acum prin padurea de la marginea satului. O padure culcata la pamânt, iar hectare întregi, mii de arbori au fost retezati fara mila.

Politia, Inspectoratul Silvic, Primaria, toti stiu ca se fura. Din incompetenta sau poate din interes. Autoritatile intra în control, dar tot degeaba –  lemnele sunt departe, material de constructie sau mobila sau poate chiar e deja în fotoliul pe care stati în fata televizorului. În fiecare zi, în Budacu de Sus sunt rasi de pe fata pamântului zeci de copaci din padure. Marea defrisare este o afacere din care câstiga toata lumea: taietorii, transportatorii si cei care vând lemnul în tara sau la export. Practic, în ultimii ani, Budacu de Sus a devenit un imens gater. Legile proaste, coruptia si nepasarea autoritatilor au facut ca vinovatii pentru acest dezastru sa ramâna nepedepsiti. În ultimii ani, în paduri au ramas doar buturugile. Padurea arata ca dupa tornada. În urma cu câtiva ani, în zona erau zeci de hectare de padure. Acum aproape ca nu mai este nimic, e prapad. Grav este ca nimeni nu misca un deget pentru a reîmpaduri aceasta zona. Si mai grav este faptul ca pamântul începe s-o ia usor la vale. În urma au ramas hectare de cioate si sateni desprinsi parca din Evul Mediu, împinsi de saracie sa curete si sa care cu spatele cioatele ramase.

Jaful o activitate traditionala

O legislatie permisiva, care lasa loc de interpretari, judecatori binevoitori cu infractorii, pedepse blânde, un numar redus de paznci sunt doar câteva din cauzele dezastrului din codru. Legislatia proasta, inconstienta oamenilor, dar si interesul unor firme, care fac milioane de euro din lemn, au facut ca padurile sa dispara. Astfel, în fiecare zi, din padure ies zeci de carute încarcate cu busteni. În fata hotilor, autoritatile sunt neputincioase. La Budacu de Sus, oamenii îsi fac de cap si distrug padurea!  Pe ulita satului, printre maldare de busteni, întâlnesti doar femei si copii care privesc mirati la musafirii nepoftiti veniti în control. Barbatii sunt plecati în padure la furat. Oamenii locului sunt prinsi într-un cerc vicios.
În localitatea Budacu de Sus, padurile par ca se joaca de-a v-ati ascunselea. Azi privesti coamele împadurite ale muntilor, iar peste câteva zile, chiar în acelasi loc, poti contempla coastele defilate al caror peisaj este compus doar din cioturi de arbori si urme ale vandalizarii recente.
Povestea locuitorilor din Budacu de Sus, care au dat un sens modern ideii de haiducie. Caci în acest sat, din cauza saraciei si a lipsei locurilor de munca, jaful din padurile învecinate a devenit o activitate traditionala.
O statistica a infractionalitatii în zona ar distribui echitabil câte 15 dosare pe cap de locuitor ceea ce ar însemna ca pentru marea majoritate a satenilor închisoarea din Bistrita reprezinta o a doua casa.  

Se fura cu acte si fara acte

Ca orice traditie, jefuirea padurilor este o ocupatie transmisa din tata în fiu, care, practicata îndelung, poate da nastere bolilor profesionale, precum hernia de disc. În sensul cel mai propriu al cuvântului, satenii din Budacu se spetesc de la atâta furat. Cel mai cunoscut hot de lemne din sat, are aproximativ 60 de ani, si are înca un cuvânt greu de spus în comunitate. Aurel Cocos este un “profesionist”, cu state vechi în aceasta activitate, 13 ani petrecuti în mai multe închisori din tara. Traieste cu sotia si cei sase copii în conditii greu de imaginat si e plin de compasiune pentru toti saracii din satul lui. “N-am avut ce mânca, va spun drept” – acesta este lucrul care determina ca o situatie anormala, cum este cea din Budacu, sa devina fireasca prin amploarea pe care o are. Se fura cu acte si fara acte, ziua, dar mai ales noaptea, cu camionul si cu caruta, iar jandarmilor nu le ramâne decât sa haituiasca hotii ca pe un vânat primejdios. O sarcina grea o au si padurarii, care nu pot umbla în zona altfel decât înarmati. Iar daca barbatii ajung în închisoare, femeilor le revine sarcina de a angaja barbati care sa fure lemne în schimbul unei cote din câstig. Tot în aceasta zona se afla si fosta casa de vânatoare a lui Nicolae Ceausescu, un loc pe care Ocolul Silvic Bistrita a reusit sa-l pastreze intact. Însa în vecinatate, saracia transforma satenii în haiduci si omoara padurile.

15 dosare penale pe cap de locuitor

În timp ce localnicii aduna dosare penale unul dupa altul, proprietarii de gatere se îmbogatesc fara sa raspunda în fata legii. Localitatea Budacu de Sus, din Bistrita Nasaud, a atins un record: cei mai multi locuitori închisi pentru infractiuni silvice. Revoltator este ca minorii învata de mici sa fure lemne, iar drujba a devenit o jucarie cu ajutorul careia pun arborii la pamânt.
Adrian, la 16 ani, are deja multa experienta în sustrasul lemnului. La vârsta lui, e un mic patron: are cal, caruta, drujba si chiar angajati care-l ajuta sa taie si sa care copacii. Vasile, la 21 de ani, este un veteran al defrisarilor ilegale. Are opt dosare penale pe numele lui întocmite numai în ultimul un an. Se lauda ca scoate si 20 de milioane pe luna din lemn. Marius, la 18 ani, este un campion: 13 dosare penale toate pentru infractiuni silvice, plus o condamnare. Darius este mezinul gastilor de hoti din Budacu, iar pâna acum a primit zeci de milioane de lei amenda. Pentru el, furtul de lemn este principala ocupatie si principala sursa de venit. Tatal lui este la închisoare.
Daca la început carau si ei cum puteau un lemn taiat cu toporul, acum s-au modernizat: au drujba si straif. Adica lanturi ca sa lege trunchiul de cai. Animalele sunt folosite pâna la epuizare. Media în Budacu de Sus este de 15 dosare penale pe cap de locuitor. În toata povestea, ramâne imaginea dezolanta a padurii si drama copiilor fara copilarie în fata piscurilor defrisate. O comunitate fara perspective – copii si padure cu un viitor mutilat.

Se fura din cauza saraciei

Comunitatea din Budacu de Sus e mixta. Sunt si romi si români, dar toti fura în egala masura fura lemn. O fac, însa, bine, deoarece  padurile fie sunt ale statului, fie fac parte din composesorate private, asa ca sunt "obligati" sa recurga la hotie. Chiar daca s-au pus piedici pe drumul forestier pentru a stopa furtul nimic nu îi opreste pe cei care practica „aceasta meserie”. Se taie lemn într-un ritm nemaivazut, coastele muntilor sunt defrisate de cei care aproape în fiecare noapte, atunci când vremea o permite, se duc sa fure lemne. Padurarii, jandarmii, politia precum si celelalte autoritatii nu fac decât sa faca sa opreasca activitatea, care deja în Budacu de Sus este traditionala. Povestea acestei localitati începe înainte de 1989, când taranii din zona lucrau în santiere sau fabrici, iar o mare parte dintre ei erau plecati în alte judete, unde era nevoie de forta de munca. În ultimii ani ai regimului comunism însa le era foarte greu sa îsi mai gaseasca ceva de lucru, asa ca s-au apucat de sa fure lemn.Localnicii nu-l numesc furt, ci pur si simplu spun ca muncesc, merg zi si noapte la lucru. Situatia a început sa scada de sub control în urma cu aproximativ sase ani, când aproape toti taranii din Budac au deprins aceasta îndeletnicire. Aceasta, pâna când s-au prins autoritatile ca padurile erau deja defrisate haotic si abuziv. Oamnenii nu se feresc sa spuna ca fura, dar saracia nu le da alte sanse. În fata unei asemenea saracii comunitatea de aici a fost nevoita sa îsi perfectioneze stilul de lucru. Taranii au devenit organizati, iar acum, la orice furt, fiecare are responsabilitatile lui. De aproape 20 de ani de când se ocupa cu braconajul silvic, acestia au deprins si mult curaj devenind haiduci ai padurilor – sfideaza legea merg în fiecare zi cu carutele în padure si se întorc cu câte patru cinci trunchiuri de brazi lungi de cinci metri. În zilele bune reusesc sa vânda lemnul, dar iau sume atât de mici, încât stai sa te întrebi daca merita sa faca ani de puscarie pentru 100 de lei. Dar interesant de scris este ca, cei care cumpara lemnul sunt chiar proprietarii de gatere din zona, care stiu cum sa strecoare printre lemnele cu acte în regula si pe cele furate de tarani. Când îi prind pe lemnari, jandarmii le fac automat proces verbal si dosar penal pentru infractiune silvica. Pedeapsa este relativ minora în codul penal, deoarece "activitatea" prestata de localnici este principalul mijloc de subzistenta. În Budacu de Sus sunt tarani care au ajuns pâna la o suta de asemenea infractiuni, media este de 15 dosare pe cap de locuitor ceea ce înseamna ca majoritatea cetatenilor au vizitat cel putin o data Penitenciarul cu regim închis Bistrita.

Aurelia Moldovan       

110 COMENTARII

 1. Subscriu la relatarile de mai sus si adaug ca jaful din din padurile locului are concursul autoritatilor locale care i-l intretin. Nimeni nu face nimic si hotia se practica la tot pasul.

 2. Ce p…. mea sa mai postam ?… toata tiganimea fura lemn. Primarul, vicele , consilierii locali , politistii , padurarii ,tiganii si romanii , fura toti. In tara asta guverneaza hotii.

 3. in schimb nu se implica nimeni pentru a opri furtu.nici ocolul silvic nici primaria nu face nimeni nimic futa si ei cu acte in regula

 4. La Budac in tiganie
  Toti ciordesc in veselie ,
  Fura lemnele cu carul
  Politistul si primarul.

  Padurarii si tiganii
  Fac si legile si banii.
  Gateristii bata-i vina
  Fura lemnul cu masina.

  Toti banditii astia fura
  Futei-as sai fut in gura!

 5. cei mai mari hoti din budac de sus sant primarul MOGA VASILE capul mafiei politia seful postului de politie si padurari au vandut padurea de la vatra dornei,si acum dau vina pe tigani din sat.

 6. cei mai mari hoti din budac de sus sant primarul MOGA VASILE capul mafiei politia seful postului de politie si padurari au vandut padurea de la vatra dornei,si acum dau vina pe tigani din sat.

 7. CUNOSC foarte bine situatia din acest sat si stiu care e situatia,NU spun ca tigani din sat nu sant vinovati sau ca nu fura dar fura ce li se permite,si cand vor sai lase padurarii.CAPUL MAFIEI E, PRIMARUL COMUNEI SI PREFECTUL JUDETULUI LIVIU in spatele lor e seful postului de politie ALIN si subalterni lui in continuare e, ocolul silvic si padurari.toti sant o mafie ca mafia italiana in anii 60 70 zisa si caracatita, asa sant si acesti hotii au tentacole in toate partile,si vorba aceea o mana spala pe alta.asa au vandut la licitatii toata padurea la patroni pe nimica toata, au vandut padurea barzetea ,la patroni din maieru, si la cumnatu lui pintea inginerul silvic.si sa aiba un tap ispasitor sau in aceest caz tapii ispasitori,le intocmesc procese verbale, amaratilor de tigani din budacul de sus care saraci nici nu stiu sa+si scrie numele uni dintre ei,si cand ajung in instanta alti corupti le asteapta, procurori judecatori si avocati toti relatile mafiotilor sus indicati,cand au ajuns in funtie au jurat sa faca dreptate indiferent de rasa si de religie, asa cum a facut SOLOMON cu copilul si cele doua mame.dar PROCURORI si judecatori cand ajung amarati de tigani in istanta,nu le dau nici un drep de apel le pune direct intrebarea,RECUNOSTI ca ai furat lemne din padure’ATENTIE la intrebare ,RECUNOSTI sau nu RECUNOSTI’daca raspunde DA sau NU e acelasi raspuns,VINOVAT’daca raspunzi DA bine condamnat asteapta definitiva acasa,DACA ZICI NU inseamna ca esti vinovat si nu recunosti,dar TOT CONDAMNAT ESTI,cam asta am avut de spus pt.ca nu am puterea a face nimic ,DAR rog pe cine are puterea si vede asta SA STARPEASCA ACEASTA CORUPTIE SI ACEASTA MAFIE ACESTI PARAZITI INFECTI,va multumesc

 8. Cert este faptul ca super – cretinul primar de Dumitrita este un
  P.D.-list nenorocit care a distrus tot ce se putea distruge.Oameni buni , cascat-i ochii cand votati! Acesti mafioti portocalii , gaozarii lui
  Basescu sunt niste rebuturi politice care merita aruncati in lada de gunoi a istoriei , dar mai intai sa infunde puscariile pentru gravele lor infractiuni.
  Cum i-si permite un mizerabil de primar sa vanda padurile tarii , nu
  sant averea lui mamasa. Hai sictir , carpele dracului!

 9. Balada de budac

  Plange codrul de Budac ,
  Mai romane ,ce ma fac !,
  Au intrat cu drujba-n mine
  Responsabile jivine.
  Padurarii si primarul
  Politistul si rudarul.
  Sa l-e dam muie la toti
  Mama lor de mafioti!
  Si iar foaie rug de linte
  Mai au astia ce mai vinde!
  Dati-i jos de mai puteti
  Ori frecati-o mai baeti!

 10. Eu , Nelutu Botis , porc de
  Bistrita , borfas P.D.-List jegos
  si corupt , sonat ,analfabet si
  prost ca penisul , declar pe
  proprie raspundere ca de voie si
  nesilit de nimeni las hotia
  prostia si minciuna fratilor mei
  mostenire vesnica . Las mostenire imbecilului primar P.D
  de Dumitrita padurea Barzetea
  si toate padurile ce vor mai creste sa le praduiasca si sa l-e
  vanda cui vrea el. Mai las lui
  dreptul de batjocora asupra rromilor din Budacu de sus si
  posibilitatea de a face puscarie in locul lui si gastii sale mafiote. Vesnica pomenire lui ,
  terminatorului primar care a
  lnventat apa calda si a pus coada
  la cireasa. Zat la cacat, bisnitari nenorociti!

 11. AM CITIT , AM JUDECAT ,IATA CE AM CONSTATAT; JAFUL , LENEA SI HOTIA , CU TRUFIA SI PROSTIA ,INVADEAZA ROMANIA . DIN BUDAC LA BUCURESTI, PROSTI , DEBLLI SI HOTI GASESTI.BATI LA USA LEGII,CIOC,INCUIATA E DE BOC, CIOC.CIOC
  CIOC SI IARASI BOC , CU BASESCU LA UN LOC, OAMENI GREI CU BOT DE PORC. STATI
  PE LOC SI ZICE-TI BOC!

 12. Stimati cetateni ai Budacului , fiti fericiti si impacati
  pentrru faptul ca bunastarea dv. este garantata de
  reprezentantul U.T.C. – P.C.R. – P.S.R.R. – P.S.D. U.S.L. –
  C.R.R. ( CIUMA ROSIE DIN ROMANIA }. Fara remarcabilele
  realizari obtinute de acesti super eroi nationali
  comunitatea dv. nu ar” avea prosperitatea asigurata.
  Votati-i si la viitoarele alegeri cu incredere si suntem
  siguri ca ve-ti muri de foame. Aveti un viceprimar destoinic
  si eminent care merita o statue in fata gaterului pe care i-l
  detine. Desteaptate romane!.

 13. dragi localnici din comuna dumitrita ,poate nu va vine sa credeti dar acuma pe criza aceasta un padurar pe saptamana are castig din furt de arbori intre 5000 si 8000 lei ,va spun din sursa sigura si eu am fost un client de al padurarului Roman Cristian poate nu ma credeti dar va spun ca la gaterele din budac i-i intrau saptamanal suma mentionata mai sus ,lemnul i-l duceam la gateru lui Bolfa s-au a lu Ivan Nistor ,va dati seama ce bine merge treaba in Romanaia ,intrbatil pe domnul Bolfa cati bani i-a bagat in buzunar la paduraru Roman ,fratele padurarului Roman fiind consilier al domnului Bolfa din partea PSD .
  daca acestia ar fi filmati cu o camera ascunsa si inregistrate convorbirile telefonice ar fi duapa grati.

 14. Domnule care te dai drept lucrator al M.A.I si tea-i sesizat din
  oficiu{ autosesizat } fa bine si nu ameninta pe nimeni . In primul
  rand , daca esti cine spui ca esti , autosesizeza-te cu privire la
  hotii si infractorii din zona si nu la comentariile unor analfabeti
  inofensivi.In cazul in care chiar esti lucratorul acestui minister,
  roaga-l pe ministrul Igas sa te restructureze din cauza incompetentei ce o emani in spatiul civic si virtual.PRINDE-MA si
  trage-ma la raspundere ca am folosit un pseudonim{sper ca stii
  ce-i ala }!?…Au mai ramas 13 zile. Daca esti asa bun da-ti si
  numele , sa vedem cu ce ditamai generalul avem de-a face.

  SOMN USOR!

 15. Slavite si marite observator media RA , daca te deranjeaza atat
  de tare comentariile budacanilor mutate-n Maroc ori nu mai citi.
  Eu zic ca ar’ fi mai bine sa nu-i mai pupi atat dosul lui Bolfa
  ca nu cumva sa-ti ramana nasul in locul cu pricina. Acest
  infractor si hot nenorocit intr-o buna zi sigur o va da in bara!.
  Ca i-l sapa pe Moga suntem siguri , mai stim si cate parale face
  acest mizerabil. Cam atat deocamdata , domnule sau doamna RA !.

 16. m-am convins in sfarsit ce fel de om este Bolfa ,un traficant de alcool ,Bolfa ne-ai facut comuna Dumitrita de rusine ,noi cetateni comunei Dumitrita te sfatuit sa i-ti dai demisia .
  a-i ajunj cu fapetele tale de coruptie pe toate postuirle de televiziune si in ziare .felicitari Politiei Romane in special celor de la Sieu.
  eu sper ca Parchetul va inainta dosarul Intantei si sa fie pus sub acuzare pentru fapta care a facuto Bolfa .

 17. acuma sa il vad pe Bolfa ce mai comenteaza ca a fost prins cu mata in sac .
  sper ca institutile statului sa i-si vor face datoria pana la capat si nu sa musamalizaze fapta pe care a facuto Bolfa ,ca oricum nu este la prima abatere .

 18. Felicitari Bogdane ca ai postat lista cu acesti talhari nenorociti
  care devasteaza padurile cu goana lor dupa castiguri. Nu stiam
  ca acest neica nimeni , ifractor si pierde – vara , Bolfa este
  capul mafiei lemnului din zona . Dupa moaca lui hinduso-pakistaneza dadea de banuit . Acest individ trebuie demis
  deoarece datorita afacerilor oneroase pe care le coordoneaza este
  incopatibil cu functia de vice- primar. Acest personaj reprezinta
  un pericol social si se impune indepartarea lui din functia
  pulica. ACEST INDIVID ESTE MAESTRU DE CEREMONII FUNEBRE LA
  INMORMANTARILE CETATENILOR DE ETNIE RROMA SI ORGANIZATOR DE NUNTI
  BOTEZURI SI CUMETRII , LA ACEIASI ETNIE….BISNITAR NENOROCIT!

 19. pacat ca la nivel de comuna PNL nu are un canditat bun pentru functia de primar ,am vazut pe limbricu de Marius Suciu cat se zbate de cand a intrat in politica ,poate vrea sa puna mana pe primarie si se fie al lor cum este in Budac coperativa si bufetul si-a batut Suciu joc de un sat intreg ,s-a facut clanul lor sefi pe cladirile coperatiei si se inbogatesc pe zi ce trece ,eu de exemplu trebuie sa ma duc la serviciu la Bistrita pe un salariu de 700 lei din care am dr platit si naveta ,iar acestea au inchiriat spatiu si au facut laptarie ,dar bani care provin ,intra in buzunarul familiei Suciu si ei vin in fata poporului cu afirmati cat de corecti sunt ei.
  mai lasane suciule ca budacu va stie adevarata voastra fata.

 20. pacat ca la nivel de comuna PNL nu are un canditat bun pentru functia de primar ,am vazut pe limbricu de Marius Suciu cat se zbate de cand a intrat in politica ,poate vrea sa puna mana pe primarie si se fie al lor cum este in Budac coperativa si bufetul si-a batut Suciu joc de un sat intreg ,s-a facut clanul lor sefi pe cladirile coperatiei si se inbogatesc pe zi ce trece ,eu de exemplu trebuie sa ma duc la serviciu la Bistrita pe un salariu de 700 lei din care am dr platit si naveta ,iar acestea au inchiriat spatiu si au facut laptarie ,dar bani care provin ,intra in buzunarul familiei Suciu si ei vin in fata poporului cu afirmati cat de corecti sunt ei.
  mai lasane suciule ca budacu va stie adevarata voastra fata.

 21. Ai dreptate dae cu comentariu facut mai jos despre Mitrel chiar ca acesta este un analfabet ,ba acuma a mai trecut si in PSD ,poate sa dea mana cu seful sau Bolfa ca amandoi se aseamana mult ,doi analfabeti .
  un proverb romanesc:spune cu cine umbli ca sa -ti spun cine esti.

 22. sunt din Bistrita si am vazut stirile in mas media despre domnul viceprimar al comunei Dumitra Bolfa ,in care este cercetat penal pt trafic de alcool fapta care se pedepseste cu inchisoare intre 2 si 6 ani ,eu cred ca institutile statului de exemplu Parchetul va solutiona dosarul si il va inainta spre instanta cu propunerea legala de a fi incarcerat ,va dati seamna dupa fapta care a facuto cate vieti omenesti a pus in pericol .
  din cate am inteles din mas media ca domnul Bolfa nu ar fi la prima abatere de acest gen,inca o data sper ca institutile statului i-si vor face datoria ,si nu se va lasa fapta nepedepsita.

 23. la urmatoarele alegeri locale din Dumitrita ar fi bine sa colaboreze PD-L cu PNL pentru a nu avea sanse prea mari psd-ul ,pentru ca daca iese psd -ul adica domnul Bolfa va fi vai si amar de ea comuna .

 24. Dqmnule Liviu , in contextul politic actual P.D.L. nu are perspectiva
  de alianta politica cu P.N.L , aceasta alianta a existat in
  trecut dar nu a putut fi mentinuta. Cum , bine stim , P.N.L. este
  in momentul de fata in alianta cu P.S.D. , formand impreuna U.S.L.
  Referitor la viitorul politic al cetateanului Bolfa Emil .am mari
  rezerve. Un cetatean cu dosar de urmarire penala , cum este cazul
  acestui individ , nu mai are dreptul sa participe la alegeri.
  Sper , ca organizatia U.S.L. Bistrita sa-i retraga sprijinul
  politic acestui posibil infractor. In cazul in care acest individ
  ar” participa la urmatoarele alegeri , concluzia ar” fi una
  singura: U.S.L. PROMOVEAZA INFRACTORII ! .

 25. hai sa il punem pe vantu costica si consilier claudia mutam primaria la coperativa si atunci totul e ok,peica la aruncat de rau si noi il luam de bun.un betiv notoriu cu vocabular de mahala

 26. ai dreptate vio dar eu mai am pe cineva de adaugat la lista ta. ai uitat de ametitu mitica luca un analfabet de doi bani pe asta il punem viceprimar iar pe pichineza de sanda consilier de imagine.atunci ar fi comuna betivilor, curvarilor,a prostilor si a nebunilor

 27. voi cei care comentati habar nu aveti pe ce lume traiti se intelege clar ca sunteti catei balbaitului de moga,mai mult de atata nu stiti.oameni buni mai mult ca hotu de moga nu fura nimeni,tatal meu e consilier si stie totul dar nu vrea sa il aiba pe constiinta

 28. O fi primarul balbait precum spui tu dar din cate stim are cateva
  realizari , cel putin acesta nu face contrabanda cu alcool.
  Contrabanda cu alcool fac doar scursurile societatii,gainarii,
  bulangii si oamenii de nimic. Sper ca tu stii pe ce lume traiesti,
  daca nu si tu faci parte din categoria mai sus mentionata!…

 29. legat de comentariu lui Ema .
  ema draga poti sa duci DNA la primarie si sa le fie ascultate telefoanele ,la primar si viceprimar ,si cred ca ve-i avea o surpriza .
  la primaru poate sa i-i fie acultate telefoanele si sa fie verificat de DNA pentru ca nu are nimic de ascuns ,oricand poate sa vie ,dar la vicele Bolfa numai un pic i-a fost aculate telefoanele si a fost prins cu mata in sac ,dar ve-ti vedea mai incolo ca bolfa nu ajunge la anu sa mai candideze de primar pt ca va fi de la puscarie pentru afacerile murdare pe care le face .
  draga ema intreabal pe taicato sa i-ti spuna cum a ajuns bolfa viceprimar ,la mituit i-a dat in jur de 8000 lei .
  sunt din dumitrita si intamplator la piteria din Ragla le-am auzit discutile lor,doamne ferestene de acestia 2 analfabeti ca chiar se potrivesc .
  mitrel cum stai cu dragostea .

 30. oameni hai sa facem afaceri cu alcool cu tigari ,cu droguri cu tarfic de femei ca-ci am vazut ca mai nou in comuna Dumitrita sau Budacu de sus viceprimarul comunei cam practica unele afaceri din cele enumerate mai sus ,acuma prietenul sau cel bun Paul Jaki a fost arestata si trimis in concediu vreo 7 ani la puscarie la Gherla ,mai urmeaza nasul lui madaritul.

 31. SUNT BRUNET , PERVERS , NASOL
  SI FAC BISNIS CU ALCOOL,
  VICE SUNT SI TRAG FOLOASE
  MAI CIORDESC SI RASINOASE.
  SUNT VANJOS SI FAC LA BANI
  SI SUNT NASUL LA TIGANI.
  FAC BOTEZURI , CUNUNII
  S-ALTE CELE SINDROFII!
  SA VA FIE FOARTE CLAR,
  SUNT UN MARE BISNITAR,
  SUNT UN SMECHER, SUNT UN ZMEU
  SI MA DOARE-N U.S.L-EU.

 32. domnule iustin care ii fi ala daca ai curaj ti-ai da numele real nu te-ai ascunde sub pseudonime in primul rand vreau sa iti spun ca eu nu amintrat in politica asa cum sustii ,cine te-a informat te-a in format gresit .Eu nu te injur si nu iti atribui nume de animal desi cred ca nu ai minte decat ca al unui porc. Tot ce ai insinuat despre familia Suciu sunt doar minciuni si baliverne de minte bolnava ,iti doresc sa ai atatia bani cati castiga familia Suciu di cooperativa si sa vezi ce fericit vei fi .In ceea ce priveste primaria sa iti dea domnul sanatate si sa ajungi tu primar sau ce vei vrea tu ca pe mine nu ma intereseaza deocamdata. Daca vrei detalii despre laptarie cum ii spui tu iti stau la dispozitie impreuna cu dl Sabau vasile si dl Feldrihan liviu . Daca ai curaj si vrei o discutie barbateasca vino fata in fata si adu dovezi despre cele spuse despre fam Suciu. Multa sanatate.

 33. sunt perfect de acord cu domnul suciu marius il cunosc bine mie prieten si zice in totalitate adevarul cat despre ghimpii acestia care se infing adanc in aceasta comuna si o distrug incet cu incet nu toata lumea e perfecta dar ca astia nu exista in lume alti sunt unicati la furat lemene la prostitutie la alcool . autoritatile locale nu iau masuri pentru ca si ele sunt ccorupte ar trebui sa devine comuna o BREASla numita corupt dar dak as avea eu pueterea incat ca aduc FBI-UL SAU CIA-UL DIN AMERICA CREDca tot cuibul de gandaci corupti ar putrezi in inchisoare sau ar da spagaa incat ar innnebuni eu nu am cu nimeni nik dar nu doresc ca pe vitor copii mei sa traiasca intr=-o tara corupta intr=o localitate corupta tare mult as vrea sa vina o persoana aici la putere care sa reorganiseze totul si eu las recomnada pe dl marius suciu este cel mai de treaba om pe care il cunosc si la fel si familial lui nu aveti ce comenta la adresa lor . si inca un lucru bolfa si cu echipa lui o mai duc ei bine inca dar staiti sa vedeti ca nu mai au mult pana proverbul „””miniciuna are picioare scurte ” sevca iesi la ivela si vom vedea atunci cate dintre comentariile voastre sunt cu rost si fara rost despre asa zisa familia suciu sau laptaria sau copperativa sau bolfa sau primaru sunt sigur poate si eu mai fac lucruei ilegale adar ce se intampla aici este mai groaznic ca in azilul de nebuni!

 34. mai mergeti dracu cu comentarile voastre eu nu sustin pe nimeni,dar intamplator am de a face cu multa lume din comuna si oameni vorbesc,de ce atunci cand au nevoie de ajutor sau au o problema apeleaza la bolfa si nu la primaru ala sfant de care tot spui tu analfabetule,mai schimba ideile cand trimiti un mes. pt. ca isi da toata lumea seama ca esti o singura persoana

 35. nici sa nu va asteptati sa isi dea numele acest neaneica nimenia,nu va avea curaju,dar eu pun pariu ca nu poate fi decat fiul cel capos a lui primaru care si/a luat bacu cu traista lui tati,sau negata ala de la voi din budac,asta e lingau lu moga ,l/am vazut si auzit de multe ori la piterie in ragla

 36. auzi mai primare daca tot esti asa cinstit si sigur pe tine,de ce tot iti pui catei la atac si nu ai curaju sa lupti ca barbati cu contracandidati tai.bolfa ,suciu,vantu…etc fi macar o data in viata si tu barbat nu lelita fa ce trebuie in comuna cu barfe jegoase de ale tale nu cstigi electorat.ti-e frica sa lupti cinstit si fara furaciuni,asa

 37. SUNT CAPOSU AL’ CU BACU , CE AVETI , VA DOARE CAPU?!…ATI PORNIT
  BAIETI RAZBOI , DAR NIMIC NU E DE VOI ! TOTI NEGHIOBII VOR PRIMARI,
  TOTI NEROZII SE DAU TARI, CAPATANA VA E GOALA , MAI DUCETI-VA LA
  SCOALA!………..

 38. SUNT TIGANUL BOMBARDEL , SI VS FAC LA PORTOFEL,
  AM MASINA , BANI , VILOAE , SI MA DOARE DREPT IN COAIE!…
  AM GAGICI PE INTERNET .SI SUNT SLAB CA UN SCHELET.
  I-MI PERMIT SA DAU UN SFAT, NU HULITI CA E PACAT.

 39. EU , SARMANUL BOMBARDEL, SUNT UN NEGRU MITITEL,SUNT UN TIP VIZIONAR,
  EU LA ANUL VREAU PRIMAR!AM IN MINTE
  UN SLOGAN ; ” VA DAU MITA UN LOGAN” !.

 40. multa lume il invidiaza pe Marius Suciu dar eu il vad un om cu picioarele pe pamant ,este un tip descurcaret si nu mai aduceti tot felu de comentarii aiurea .

 41. Daca sunteti asa ingrijorati de ce nu filtrati comentariile ce
  nu va convin.Asa ca nu delirati cu lista locatiilor deoarece
  acest lucru este ilegal si contravine derontologiei jurnalistice.

 42. voi credeti ca gaeta nu are ceva mai bun de facut decat sa
  afiseze liste cu locatii?. Un imbecil care vrea sa va bage
  pumnul in gura posteaza aceste ineptii.

 43. a ajuns si mizerabila de FLORENTINA la laptaria din dumitrita si da lapte numai la oameni alesi nu la oricine nenorocita dracului de JEG PENAL IMPREUNA CU NENOROCITUL DE MITREL MIZERABILILOR MAI SPALA-TI HALATUL BROASCA TESTOASA CARE ESTI

 44. Stimabili comentatori , articolul de fond , ce sta la baza
  comentariilor pe care ar’ trebui sa le faceti , face
  referire la gaterele din Budac , la obiectul lor de activitate,
  pe scurt la mafia lemnului din zona si nu la aspectul fizic al
  primarului , viceprimarului , laptarului , brutarului , etc….
  Haideti sa nu deviem de la subiect si sa avem comentarii care
  fac referire la articolul de baza si desigur la acesti hoti.
  Numitul Bolfa Emil , este cu siguranta un posibil infractor
  si asta nu o spun eu ci mass media Bistriteana. UN VICEPRIMAR
  care face contrabanda cu alcool nu poate fi catalogat drept
  cetatean onest si corect. Cunosc multe persoane din Budacu de
  sus , care au cumparat alcool de la acest personaj , in cantitati
  industriale , sunt dispus sa intocmim o lista cu acestia si sa o
  inaintam PARCHETULUI in vederea pedepsirii acestui infractor .
  Propun acestui traficant nenorocit sa nu mai posteze
  amenintati de tipul ; lista cu locatii, M.A.I. , gazeta etc.
  In alta ordine de idei ar’ trebui tras la raspundere si pentru
  furturile masive de masa lemnoasa din zona , furturi pe care le
  practica si coordoneaza de mai multi ani.Acestea fiind spuse , va
  doresc la toti multa sanatate si sa dea Dumnezeu ca la urmatoarele alegeri sa putem face diferenta intre oameni onesti si talhari!
  Dumnezeu sa ne lumineze!

 45. HAI SA NE UNIM CU TOTI , SA SCAPAM DE MAFIOTI ,DE EDILI INFUMURATI
  BISNITARI SI RETARDATI.HAI CU TOTI SA NE UNIM SI PE ASTIA SA-I
  STAPPIM! EI I-SI FAC AVERI SI TOANE,VOI CEI MULTI MURITI DE FOAME.
  VOI TRUDITI AGRICULTURA , EI BANDITII STAU SI FURA! NE SI MINT
  ELECTORAL SI NE BAGA IN SPITAL. OAMENI BUNI, PRIVITI ATENT CAND
  VOTATI CU UN DEMENT!

 46. in sfarsit iti dai arama pe fata primare te-am adus acolo unde eu am vrut sa dai cartile pe fata sa stie si oameni din comuna ce animal de om esti ce oameni vulgari ai langa tine ce copil ai crescut,cu asemenea vocabular demahala nu ajungi departe.asa se explica si faptu ca nu ai facut nimic in comuna,cu asemenea comportament e normal sa nu ti se deschida nici o usa incapabilule.sa-ti fie rusine ca tragi comuna in asemenea mizerii

 47. Voi , care-l aparati pe contrabandistul ala din satul
  vostru , care mai este si vice-primar , bag seama sunteti
  si voi mafioti , altfel n-ati apara o jigodie penala!.

 48. Comenta cineva ca vicele ala i-i
  ajuta pe toti nevoiasii din sat, cum
  face asta!!!! i-i invata pe acestia
  cum sa faca contrabanda , ori cum sa
  fure arborii din padure ?!……

 49. Bai individule , Jelna ca dealtfel Budacu de sus sant
  sate ce apartin Rmaniei , tu boule , nu-mi poti interzice
  sa-mi exprim parerea , asa ca dute-n mata!…

 50. Nu m-am prins cine-i doamna BG ,fi-i mai explicita !
  Cat despre comentarii , libertatea cuvantului si libera exprimare
  sunt consfintite de constitutie! Sa fi-i iubita !

 51. este usor sa comentati,dar cel putin primarul a adus comuna la Dumitrita a facut ceva pt comunitate a oferit posturi de munca dar cind era comuna Cetate nici unu nu cerea nimic primarului pt ca nu aveat curaj,il vedeat o data la 6 luni si il luati cu SARUT MINA iar ce zicea primaru erau ordine pt voi acum stati cu miinile la spate si asteptati sa preia primarul ordinele voaster iar daca nu le executa nu ie bun.pt voi toti care vin din alte parti(adica vinituri)sunt mai buni si va plingeti ca va fac de rusine in final va meritati tot ce se aseamana se aduna.

 52. Ai dreptate intr-o mana , numai ca primarul nu are nevoie de
  pupincuristi de teapa ta. Cind ai intentia sa postezi
  incearca sa fi-i sigur ce vrei sa spui. Din comentariul tau
  nu prea am inteles ce vrei sa spui. Mai concentreaza-te. bafta!.

 53. Sunt un personaj din afara comunitatii dv. cu toate acestea ,
  nu m-am putut abtine sa nu ma implic cand am citit cateva din
  postarile referitoare la mafia lemnului din zona dv. Vreau sa
  stiti ca aceasta mafie are rezultate notabile in toate zonele
  tarii. Inconstiena unor comentatori ma face sa vi-i prezint pe
  cei vinovati de acest dezastru national , dupa cum urmeaza ;
  Vinovatul nr.1 este in mod sigur marinarul Basescu , vanzator de
  flota si tara , P.D.L -ul portocaliu partidul marinarului tradator de neam si tara , mascariciul pitic , presedinte al
  acestui partid corupt si totodata premier al celui mai incapabil
  guvern din istoria moderna a Romaniei, structurile administratiei
  locale , [ prefectura, consiliu jud. , politie , primarie etc.]
  si nu in ultimul rand noi simplii cetateni care am votat si
  suportam desfranarea politica si nesimtirea totala a acestor
  excroci.Cat despre primarul vostru , intrebati-l unde sunt
  fondurile europene accesate de primarie , care sant realizarile
  din mandatul sau , si cu ce bani i-si finanteaza propriile afacer,
  cu ce bani i-si construieste vila personala si cat mai are de gand
  sa fure si sa minta prostimea!? Un alt amanunt demn de remarcat
  este faptul ca si oponentul sau vice-primarul are aceleasi
  insusiri si provine si el dintr-un soi de partid care a contribuit
  la distrugerea tarii si abia asteapta sa ajunga la putere sa
  preia stafeta hotiei si batjocorii nationale. Asadar , obiditi
  cetateni ai republicii bananiere Romania , treziti-va din
  somnul de moarte in care v-adancira acesti ticalosi , clasa
  politica romaneasca trebuie schimbata din temelii , altfel
  viitorul copiilor si nepotilor vostri va fi ratat din toate
  punctele de vedere.
  TREZITI-VA!

 54. ma numesc vasile am vazut comentariu pe care l+a facut un anume vizitator ,dar va aduc la cunostinta urmatoarele .sunt vecin cu primaru dar are o casa mostenita de la parintii sai ,ca oricare casa ,construita de vreo 30 ani ,nu cum afirma alti ca are vila ,daca nu credeti puteti sa va convingeti ,ca are o casa ca oricare cetatean ,poate l-ati confundat cu primaru de la budacu de jos acesta are o vila ,dar primaru de la dumitrita nu are.

 55. Stimate domn Vasile , s-ar putea sa fie cum spui d-ta , ca
  primarul portocaliu sa nu detina vila de care se face vorbire in satul dv. , eu faceam referire la vila de la colibita si
  la jaful pe bani europeni. In ce priveste investitia de reabilitare de drumuri forestiere , aceasta este o mare
  furaciune, in afara de imprastierea a catorva bascule de
  pietris pentru astuparea gropilor acest primar al dv. nu
  a facut nimic altceva. Nedumerirea mea este clara, ce a
  facut primarul portocaliu cu fondurile europene alocate!?.

 56. domnule vizitator de ce aduci tot felu de acuzati false ,sa sti ca esti un pare porc ,mai intai adu acte justificative din care sa reiese ca are casa la colibita,interesanta treaba ca vecinul meu mereu i-si petrece tot timpul acasa, ,poti sa vezi declaratia de avere ,sa sti domnule vizitator ca este un om cinstit si un vecin de nota 10 .

 57. Ai vrut sa spui , un mare porc si nu un [ pare ] porc.
  Cat despre actele justificative , este problema D.N.A.
  Asa ca fa tu bine IMBECILULE Si nu ma insulta !.
  Hai sictir , magarule!!!!…..

 58. IN ATENTIA FORMATORILOR DE OPINIE ; MESAGERUL DE BISTRITA AR’ FI
  TITRAT IN PAGINILE SALE CAM ASA; VICEPRIMARUL COMUNEI DUMITRITA,
  MEMBRU P.S.D A A FOST DEPISTAT DE LUCRATORII M.A.I SAVARSID
  INFRACTIUNEA DE CONTRABANDA CU ALCOOL . SUS NUMITUL , CETATEAN DE
  PROVENIENTA EXTREM DE DUBIOASA, BRONZAT ,MINCINOS SI LAUDAROS
  NEVOIE MARE A FOST SURPRINS CAND TRANSPORTA CU PROPRIA MASINA
  CANTITATEA DE 230 LITRI ALCOOL NEPUTAND JUSTIFICA PROVENIENTA
  MARFII. ACESTUI EXCREMENT NOCIV LUCRATORII M.A.I AU TRECUT LA
  MASURA CONFISCARII MARFII SI INTOCMIREA DOSARULUI DE URMARIRE
  PENALA , DOSARUL URMAND A FI SOLUTIONAT DE PARCHET. DATORITA
  ACESTUI FAPT GRAV SAVARSIT DE ACEST BISNITAR DE NIMIC , SE
  IMPUNE DEMITEREA DIN FUNCTIA DE VICEPRIMAR SI EXCLUDEREA SA
  DIN RANDUL BULANGIILOR DE STANGA SI MUTAREA LUI IN RANDUL
  BULANGIILOR DE DREAPTA. MAI TITRAM CA ACEST BULANGIU MARSAV
  A VANDUT PANA IN PREZENT LA NEGRU MII LITRI ALCOOL ,NEFIIND LA
  PRIMA ABATERE. SPERAM SA MEARGA LA REEDUCARE DEOARECE ACOLO ESTE LOCUL
  ACESTOR BULANGII.

 59. Ba fraierilor! Nu-i treaba voastra cat furam noi! Voi nu stiti ce riscuri avem noi in padure!Cand tai un copac crezi ca ii asa de usor. poate cadea pe tine.Cand dormi noaptea la bariera poate veni un urs la geam.Eu is numarul 1? Uitati-va mai sus! Pintea, Soanca, Moga,Simioanca din Jelna, Moga, Bolfa si toti padurarii. Eu apar cel mai bine padurea.Intrebatii pe borati!Nu mai aveti treaba cu noi ca pe noi ne doare undeva, oricum ne construim viloace, ne luam masini si va radem in bot.Pe noi nu ne da nimeni jos. Forta lemnu!

 60. STIMABILE PERSONAJ SCHIZOFRENIC . ASTA SUNA A AUTODENUNT.PERICOLUL LA CARE TE EXPUI NU EXISTA, PROSTI CA TINE
  SUNT DESTUI. CAT DE CURAND VE-I SUGE-O , NO SA MAI POTI FURA O
  NUIA. CAT DESPRE RASUL IN BOT ,S-O REGULEZI PE MATA SI SA -I
  RANJESTI LUI TATATAU CARE TE-A CRESCUT CA PE O BURUIANA.
  VILOAELE CE LE DETII POTI SA LE BAGI LA MATA-N VAGIN CU TOT CU MASINI.CAT DE CURAND NU O SA POTI SA LE JUSTIFICI SI O SA RAMAI
  FARA ELE. CU SALARUL TAU DE PADURAR PADUCHIOS NU-TI POTI JUSTIFICA
  NICI NADRAGII. ASA CA , SUGE-O !

 61. oameni buni faceti bine si va desteptati si nu puneti un om ca bolfa la carma comunei am auzit ca a fost prins cu spirt ,dar asta so ocupat cu tot felu de afaseri marsave ,nu dejeaba lo tapat din militie de bun seo fost .in maieru la noi nu sunt vazuti prea bine ,
  cand iti zini pe la noi va veti convinje se fel de om este asta .

 62. Domnule Hoza , nu va face-ti probleme , nenorocitul aseta de
  BOLFA , STAROSTELE TIGANILOR si gainarul abject nu va ajunge
  primar cand o zbura porcul . Jigodiile penale nu au ce cauta la
  conducerea institutiilor publice. Sa candudeze la Maeru ,in
  PACHISTAN ORI LA MASA IN ZONA PUBIANA [ SA NU FIU INDECENT]!

  SCUZELE DE RIGOARE!

 63. auzi jigodie penala dute si invata sa scri si apoi te apuca de postat si de criticat alte persoane.daca bolfa ar fi cum il criticati voi impreuna cu incompetentu de moga,nu v-ar fi asa frica de candidatura lui,de asta va doriti asa mult sa iasa din cursa,dar eu va garantez ca visul vostru nu se va indeplini.moga vede ca sansele lui sunt minime,e un bleg pe cand bolfa se zbate pentru cetateni si e descurcaret,de asta lumea il iubeste.asta va oftica pe voi clica analfabeta a primarului

 64. auzi hoza se vede ca nu ai fost dobitocule niciodata la maieru,nu maeru cum spui tu.tin sa te anunt acolo nu sunt tigani si nici nu auzi vorbind asemenea vulgaritati.tin sa te anunt ca la maieru familia bolfa e bine vazuta nu cum spui tu,si daca stam sa o judecam ca oameni normali daca bolfa ar fi cum spuneti voi nu ar fi ajuns sa aiba atata lume ancredere in el,e un om descurcaret si va garantez ca va fi cel mai periculos candidat pentru moga

 65. oameni buni,in popor este un proverb:< cainii latra,ursul trece>
  in alta ordine de idei,zadarnic ne uitam peste gard la vecinul,si-i dorim raul,cata vreme nu suntem in stare noi sa ne ingrijim si sa dam exemple bune.Ce castigam daca blamam pe toata lumea de la primul pana la ultimul om din comuna,in loc sa ne ingrijim fiecare de aspectul drumului din comuna,care, in fiecare dimineata este pictat cu balegi de vaci,si nimeni nu curata.Este primul lucru care iese in evidenta.Pe vremuri era o obligatie ca in fiecare dimineata lumea sa iasa si sa-si faca ordine si curatenie in fata casei,iar acum ??? La ce ne ajuta toate balacarelile postate aici,ce castigam?Dam exemplu la ce nivel de cultura suntem?? Oare doar atat pot localnicii nostri? Eu nu vreau sa cred asta si sunt convins ca se poate si altfel.In loc sa fim mai buni si mai toleranti…..si cand spun toleranti, nu ma refer la a inchide ochii si a spune ca-i bine tot ce se intampla in comuna insa tot de noi depinde daca vrem sa schimbam ceva.
  Am avut ocazia sa schimbam ceva la fiecare tura de alegeri de cand s-a infiintat comuna noastra…insa……??? Nu am facut-o.
  Oare ce mai urmeaza?
  Cata vreme vom accepta cadouri electorale si cata vreme vom vota cu altceva decat cu mintea?
  Eu,ca locuitor al acestei comune, sper ca la urmatoarele alegeri locale sa se intample altceva si in mai bine iar cei care vor fi alesi de oameni sa-i reprezinte in adevaratul sens al cuvantului.

 66. Sunt un extraterestru , de pe planeta Hotia, constelatia
  Furaciunea . Am citit cu mare atentie postarile dv. Am
  analizat cu atentie fiecare mesaj in parte si am ajuns la o
  concluzie certa; Aveti o comuna prospera , cu edili onesti
  si gospodari, destoinici si descurcareti, Cand spun
  descurcaret ma refer in primul rand la lncoruptibilul si
  hiper-onestul dv. vice-primar care , de cand a preluat mandatul
  face eforturi deosebite pentru a-si rotunji veniturile. Una
  din originalele sale realizari, cea mai laudabila este
  desavarsirea operatiunii CONTRABANDA ALCOOL , a doua ,la fel
  de importanta ca si prima , FURTUL DE MASA LEMNOASA SI
  CONTRABANDA CU ACEASTA , si nu in ultimul rand , propagarea
  MINCIUNII , LAUDEI DE SINE si PROSTIEI GENERALIZATE. Asadar
  stimati alegatori , votati cu incredere acest tip de candidat
  si fiti siguri si absolut convinsi ca ve-ti deveni o comuna
  de descurcareti , mari specialisti in DISTILAREA ALCOOLULUI
  SI CONTRABANDA SI IN DECIMAREA PADURILOR ,SPECIALITATE IN CARE
  MAJORITATEA SUNTETI DEJA EXPERTI. Noi , comunitatea
  extraterestilor de pe planeta Hotia , vom face totul ca opera
  de imbecilitate si furaciune generalizata sa aiba sortii de
  izbanda garantati. SUCCES!.

 67. mai extraterestrule alte defecte tu nu ii gasesti viceprimarului decat cea cu alcoolul,dar macar el nu fura din institutie din bani publici cum face primaru,cat despre averi si-a pavat curtea cu ani in urma nefiind in functie publica pe cand moga nu face de cat atunci cand are lucrari publice in comuna

 68. Domnule imbecil care amenintai cu desconspirarea locatiilor ,
  termenul de 15 zile a expirat, posteaza deci lista locatiilor
  daca ai sange-n instalatie . PE VIITOR nu mai abera si nu mai
  ameninta pe nimeni! ZAT !

 69. Am citit toate postarile de mai sus , am ras de unele
  imbecilitati scrise aici , mi-m facut insa si griji vizavi
  de ignoranta si nepasarea unora. O persoana intreba pe un
  anume extraterestru cum de nu gaseste alt defect viceprimarului
  decat contrabanda cu alcool! Ma intreb , ce fel de prostii
  trebuie sa mai faca acesta, ce urmeaza sa mai faca?…
  trafic cu carne vie , cu stupefiante ori cu bani fasi!
  Nu mica mi-a fost mirare , cand un alt comentator i-l
  imbarbata afirmand sus si tare ca nu trebuie sa fim ingrijorati
  de faptul ca acesta va participa la viitoarele alegeri fiind
  un candidat cu reale sanse. Consider ca aspestul fizic si
  porcariile ce le comite acest individ ca persoana fizica nu
  prea intereseaza insa ca persoana cu functie publica
  acest model este nociv si periculos. Lupta pentru bani si putere,
  este caracteristica de baza a politicienilor romani. Acesti
  indivizi promit mult in campaniile electorale , odata alesi uita
  cu desavarsire pe cine reprezinta si de ce sunt la putere. Grija lor
  primordiala este capatuirea personala si prostirea propriului
  electorat . TEZITI-VA oameni buni si puneti punct demagogiei.
  Ce viitor oferiti copiilor dv. cu asa specimene la carma destinului comunitatilor dv. Deschide-ti ochii si nu va mai lasati
  ademeniti cu mici pomeni electorale si povesti pentru adormit copii. DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE!.

 70. Fratilor, pe vremea mea , acum vreo doua mii de ani , eu eram
  barosanul pe aceste coclauri , vicebarosan , era unul Buturuga,
  fiul lui Naparca cel smecher. In acele vremuri nu exista euro
  nici U.E. , dupa cum bine stiti , in schimb si atunci ca si
  acum erau multi fraieri care puneau botul la niscaiva pungi cu
  tarate electorala si votau in nestire , mai ales cu Buturuga,ca
  asta le mai da fraierilor si cate un burduf cu spirt obtinut la
  negru. Apoi sa vezi tu macel taica in ziua alegilor, majoritatea
  fiind beti votau aiurea. Sefu al’ mare , Burebista chefuia la
  Sarmisigetuza , radea de noi , avea bani bulangiul , mai daunazi
  vandu-se flota de caiace de pe Danubiu si otinea tot intr-un chef.
  Noi , bulangii mai mici , urma sa vindem padurile, bineinteles
  dupa ce coboram din copaci , urma sa abandonam opincile si
  cioarecii , sa construim nicaiva viloae si nu in ultimu rand ceva
  masini ca de carute eram satui. Uite asa am intrat noi in istorie,
  eu barosanul Vezure si inamicul meu vicebarosanul Buturuga. Ciao!

 71. Ba Vezure ,ha! ha ! ha !….. ce-mi plac glumele tale…ai gresit un
  amanunt … nu am capitala la Sarmisigetuza ci la Sarmicotroceni , nu
  este o cetate ci ditamai palatul. Ai ramas dealtfel in urma cu
  tehnologia , nu am vandut caiacele de pe Danubiu ci ditamai vapoarele
  de la marea cea mare. Vreau sa stii ca eu nu beau spirtul lui
  Buturuga ca el e P.S.D.-ist si ma tem sa nu ma otraveasca. Eu beau
  doar wisky de calitate si chefuiesc la Ciresica cu tigancile
  imputite … asa le alint eu pe femeile rrome. Referitor la fraierii
  astia doi, Vezure si Buturuga , sa faca scandal cat doresc, ma bucur
  mult pentru ei , eu am inventat haosul in Dacia si-mi place al
  dracului de mult cand vad circul ce-l fac prostii astia.
  Sa traiti bine !… ha ! ha ! ha !…………………….

 72. Mai gaozarule, ce dai sfaturi referitoare la scris
  (sa scri) , se srie cu doi de i boule! Nu mai corecta
  pe nimeni ba loaza analfabeta ‘ SA SCRII , ASA ESTE
  CORECT ,DOBITOCULE!

 73. Domnule localnic , in legatura cu proverbul ursului care trece
  asa ca prostu prin batatura cainilor pauperi si golani ,
  sensul proverbului mentionat de dv. capata alte intelesuri
  in contextul actual.Acest urs , stapan pe greutate si pe sine
  face greseala fatala si sfideaza cainii ,acestia refuza sa
  mai latre ca in proverbul in cauza,devin agresivi si musca
  al dracului de rau. Deznodamantul releva faptul ca ursul
  in cauza o cam incurca alegandu-se cu grave leziuni care-i
  pun viata in pericol punandu-l in imposibilitatea de a mai
  executa manevra de trecere ,( pe romaneste O BELESTE ).
  In legatura cu demersul dv.pur ecologig cu referiri balegoase
  problema devine grava prin lipsa gradului de civilizatie ce
  bantuie de milenii acest popor balcanic.Cat despre toleranta
  si inaltimea gardului din vecinatate , vom mai vedea!.

 74. La mine chiama Abu Hasan Sictir , eu la Istambul suntem
  viceprimar. Eu facut multe prostii aici la Istanbul.
  Eu vandut tuica de curmale fara act , furat multe cedru,
  (un fel de brad) pentru care nu stie ce-i cedrul. Eu este
  un om cam negru, foarte mincinos si laudaros. Eu bu las
  pe voi sa ma criticati , la mine suparat pe voi.
  Comentati voi fotbal nu vice mai alegatori. Va promit,
  eu , Hasan Sictir ca la viitor an , daca voi de la Budacu
  alegeti primar pe eu mult bine la voi eu fac. Eu sant un
  DESCURCARET mare si un Capabil , adeca am cap foarte mare.
  Salut la voi si promit ca va dau la toti cate un cana cu
  tuica de curmal de contrabanda numa sa votati la mine!

  SALAMALECU BRE!

 75. Eu sunnt Riciu gagicarul , mare domn si microbist ,
  Manelistul si spagarul , in minciuni artist .
  Am acum o veste buna sa va informez , ca la anul care vine
  o sa candidez. Am si o oferta tare pentru voi amici ,
  daca mergeti la votare, o sa fiti calici. Eu aicea ma opresc,
  mance-va amarul, va invart si va vrajesc , RICIU GAGICARUL!.

 76. cel mai bine e sa-i impuscati pe toti si asa scapati de ei,sau puneti-l pe unul dintre ei pe rug si ardetil si asa poate-i infricati un timp,si cand incearca iar MAI ARDETI unul si asa poate se cumintesc, incet incet,ceea ce nu cred ,am auzit ca inainte de alegeri vin prin sat si cumpara voturile de la amarati, pe zahar ulei bani,etc,sa-i urmareasca unul cu sane-n pula si sai filmeze pe toti cu un martor sau 2 si dupa aceea sa trimita filmarea la PROTV. sa-i dea la televizor si atunci va intra aia de la DNA si va infunda puscaria,LA PUSCARIE CU EI,HOOOOO PE EI FRATILOR PE IMPUTITI

 77. Ce pl mea aveti atata treaba cu personele din Budacu de Sus sau scos la povesti si adevarate si mincinoase imi bag PULA in natia voastra de JEGURI care tot are treaba cu BUNACUL DE SUS.

 78. Ce pl mea aveti atata treaba cu personele din Budacu de Sus sau scos la povesti si adevarate si mincinoase imi bag PULA in natia voastra de JEGURI care tot are treaba cu BUNACUL DE SUS.

 79. Eu , vestitul Balalau ,
  I-mi bag pula-n gatul tau
  Te salut si te injur ,
  Sa ma pupi te rog , in cur!.

  Retardat de Colentina
  Sa-ti mut falca cu msina !.
  Sa ti-o trag ca pe-o pendula ,
  Sa ti-o iau direct in pula.

  Ti-am mai spus ca esti un bou
  Si ti-o spun acum din nou!
  Fraier prost , nu ma uita!
  Futea-i tu pe mama ta.

  Sa-i dai ei sloboz in gura
  Ipocrita boratura !….
  Prost incult , handicapat ,
  Gura mati de cacat!….

  P.S. ESTI UN GAOZAR !.

 80. ‘Si daca preturile cresc
  De se cutremur plopii,
  E ca de paine si salam
  Sa nu te mai apropii

  Si daca mandrul nostru leu
  E astazi cat pisica
  E ca sa nu te mai alegi
  In viata cu nimica

  Si daca ne aruncam in lac
  Strafundu-i atingandu-l,
  E ca durerea sa-mi descarc
  Ministrul injurandu-l

  Si daca banii nu ne ajung
  De trece ziua, luna,
  E ca aminte sa-mi aduc
  De Boc intotdeauna’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.