Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a scris pe pagina sa de Facebook că tinerii din țara noastră vor pune România pe harta celor mai importante state din lume pentru dezvoltarea noilor tehnologii.


Ministrul Digitalizării a luat cuvântul la deschiderea expoziției #InnovativeRomania, care aduce inovația românească în capitala Europei.

„Expoziția găzduită de Parlamentul European este organizată la inițiativa prietenului și colegului meu Victor Negrescu, împreună cu Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București. Am văzut și testat soluții creative ale cercetătorilor români din Politehnică, vizionari care au implementat cu succes aplicații de inteligență artificială, internetul lucrurilor #IoT și realitate augumentată sau virtuală”, a scris Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.


De asemenea, Bogdan Ivan a mai precizat că de de la proiectul #SoundOfVision, care folosește senzori și camere video pentru evaluarea distanței și identificarea conturului obiectelor, în beneficiul persoanelor nevăzătoare, până la folosirea #AI pentru identificarea #FakeNews și a afecțiunilor în imagistica medicală, fiecare proiect din expoziție este o dovadă că România merge mai departe prin curajul și creativitatea cercetătorilor săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.