Bărbatul din Năsăud acuzat de tentativă de omor, după ce și-a lovit mama cu un topor, cauzându-i leziuni grave, a fost arestat preventiv, marți după-amiaza, de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud. 

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Cluj.

„În baza art. 226 Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 202 Cod procedură penală,

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în dosarul de urmărire penală nr. 204/P/2023 ca fiind întemeiată şi în consecinţă: – dispune arestarea preventivă a inculpatului D.F.V. cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 alin. 1 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1, 2 Cod penal şi art. 199 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16.05.2023 şi până la data de 14.06.2023, inclusiv.

Dispune emiterea, în mod corespunzător a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului.

Stabileşte în favoarea Baroului Bistriţa-Năsăud suma de 340 lei cu titlu de onorariu apărător oficiu pentru av. G.C., sumă ce se va suporta din fondurile Ministerului Justiţiei şi va rămâne în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi de la comunicare cu procurorul, conform art. 204 alin. 1 şi art. 203 alin. 7 C.pr.pen.. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.05.2023, ora 17,00″, a decis judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Bărbatul este acuzat de tentativă de omor în forma violenței în familie, iar dacă va fi găsit vinovat riscă închisoare de la 5 la 12 ani și 6 luni.

CITEȘTE ȘI:

Năsăudean reținut pentru tentativă de omor, riscă să ajungă după gratii! Și-a băgat mama în spital 

Năsăudeanca bătută crunt de fiul ei, operată de urgență! E internată la terapie intensivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.