Au căzut măştile ”reformatorilor” sistemului judiciar

192

Scandalul protocoalelor secrete e pe departe încheiat, iar implicarea SRI în justiţie agită tot mai mult opinia publică. Într-un stat care încă se pretinde democratic, nu e treaba niciunui serviciu secret cum acţionează magistraţii. Doar că într-o ţară măcinată de haos şi ineficienţă, anomaliile continuă. Astfel că, după imensul scandal stârnit în urma desecretizării protocolului din 2009 dintre SRI şi Parchetul General, Darius Vâlcov a făcut public un alt protocol de cooperare semnat în 2016 de către tandemul Hellvig-Lazăr. Pe lângă gravitatea uriaşă din protocol, cei doi şefi de instituţii de forţă îşi bat joc de români şi ne cred tâmpiţi.


Citeşte mai multe detalii despre acest subiect în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita.

1 COMENTARIU

 1. Ma… in orice tzara serviciile publice ale statului de drept, coopereaza intre ele si asa sunt facute legile ca nu trebuie o sumedenie de conventii si protocoale , pe care „dusmanii tzarii ” bine-nteles ca nu le agreaza …
  Problema nu asta este ci comportamentul procurorilor din ziua de astazi, care au fost lasati sub comanda acestui ” Minister Public „… ca un fel de stat in stat si necontrolabil … condus de un „procuror general ” si care desi face parte din Ministerul Justitiei, nu recunoaste autoritatea acestuia, nu i se subordoneaza si-l sfideaza efectiv prin comportamentul sau, mai ales cu atitudinea deloc politica , prin gestul facut cand a ” muta-to ” pe doamna Kovesi dintr-un loc ” fierbinte ” in altul doar putin mai … ” rece ” … cu un zambet sfidator permanent la adresa celor pe care-i bate la c*r cu propiile lor legi facute prost .
  Asta deranjeaza cel mai tare … si este imperios necesara reformatarea intregului sistem cu domnii procurori, care sa faca si ei parte din ” poporul roman ” si sa se supuna tuturor legilor nationale de raspundere in fata legii, atat pentru eventualele abuzuri comise voit sau nevoit, precum si pentru neglijenta in serviciu, asa cum toata lumea raspunde si inca foarte dur , daca se afla in aceasta situatie .
  Majoritatea procurorilor sunt bine intentionati si sunt de buna credintza, dar uitati ca se nasc disensiuni din cauza unor legi prost facute, pe care „capii ” acestor structuri, numiti politic si ” unsi prin atribuire directa ” de catre cei aflati la butoane in mod politic la un moment dat , le speculeaza in mod negativ si de aceia, este imperios necesar regandit acest ” minister ” , care este insclus in Ministerul Justitiei, dar care nu-i recunoaste deloc autoritatea nationala, sociala si politica si nu este codus de catre un ministru ( chiar si procuror fiind el ) si nu se subordoneaza Guvenrului tzarii , asa cum se subordoneaza toate celelalte ministere .
  Trebuie sa recunoastem ca ceva… este „putred ” si nu „suna ” deloc bine , moral si legal … si treaba asta se va rezolva numai si numai atunci cand in toate functiile din Puterile Administrative si Judecatoresti, vor fi promovati sefii exclusiv pe criteriul de experienta si competenta profesionala, stabila si capii functiilor sa nu poata fi schimbati decat la vacantzarea posturilor pe aceleasi criterii, iar politicul sa nu se poata amesteca absolut deloc ” aici ” !
  Dar… cand va fi asta (?) ca nu place nici ” pozitiei ” si nici ” O…pozitiei ” si cate toti vor la ” butoane ” pe cei agreati de ei ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here