Asociația Fantom din Bistrița,  este parteneră într-un proiect cu finanțare prin programul ERASMUS Plus.

În perioada 29-30 septembrie la Roma a avut loc a treia întâlnire multinațională a partenerilor.

Coordonatorii acestui proiect susțin că lucrul cel mai important este ca oamenii să-şi recapete încrederea în ei înșiși și să nu se simtă marginalizaţi de comunitate.

„În acest scop am încheiat un protocol de colaborare cu AJOFM Dolj, având ca scop diminuarea şomajului de lungă durată, precum şi intensificarea măsurilor de stimulare a ocupării în zonele care se confruntă cu problemele economice şi sociale”, a declarat Alina Rotariu, unul dintre reprezentanții Asociaţiei de Studii Socio-Economice Craiova, potrivit fantom.odelli.ro.

Grupul-ţintă al proiectului sunt șomeri care îndeplinesc următoarele cerințe: au vârsta de peste 40 ani, au absolvit liceul, sunt șomeri de lungă durată și dețin competențe de bază în utilizarea calculatorului.

Proiectul respectiv se derulează pe o perioadă de doi ani, mai multe instituții europene fiind implicate în cadrul acestuia. Coordonatorul este Asociația „Pistes-Solidaires” din Franța, iar partenerii sunt Asociația de Studii Socio-Economice, România, Asociația Fantom din România, Universitatea din Chester și Universitatea Coventry din Marea Britanie, Camera de Comerț și Industrie Sabadell din Spania, Asociația „Cookie Box”, tot din Spania, Aile ve Sosyal Politikalar Ankara Il Müdürlügü din Turcia, Universitatea din Helsinki, Finlanda și Fundația „Donna Risorsa” din Italia.

Abordarea de bază este de a schimba mentalitatea și de a genera măsuri în comunitate pentru integrarea unor oameni încă capabili să muncească.

„Gamification este una dintre cele mai promițătoare abordări în curs de dezvoltare pentru a ajunge să re-mobilizeze grupurile unor astfel de adulți”, a mai spus Alina Rotariu.

Proiectul se bazează direct pe raportul global al Grupului Comun de Cercetare din 2013, intitulat jocuri digitale pentru emancipare și incluziune, solicitat să sprijine politica Comisiei în domeniul incluziunii și responsabilizării în cadrul strategiilor Europa 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.