Accidentele vasclare, infarctul miocardic și accidentele rutiere au reprezentat principalul motiv pentru intervențiile Serviciului Județean de Ambulanță în trimestrul al treilea al anului 2015.
Într-un raport de evaluare a activității se arată că ambulanțierii din Bistrița-Năsăud au parcurs circa 290 de mii de kilometri în perioada iulie-octombrie.
Din volumul total de solicitări, echipajele ambulanței au deservit 66,59% din cazuri, iar restul au fost alocate celor de la SMURD sau au fost cazuri anulate. În opinia conducerii Serviciului Județean de Ambulanță, rezultatele reflectă necesitatea îmbunătăţirii resurselor de personal medical superior, a necesităţii asigurării resurselor umane în compartimentul de formare a personalului medical şi auxilair sanitar, crearea resurselor pentru o şi mai bună formare profesională, alături de sporirea activităţilor de control, evaluare şi analiză. Unul din indicatorii de calitate al activității personalului din dispecerat este procentul de răspuns sub 20 de secunde la apelurile intrate. A fost înregistrat un procent de 99, 33 din volumul total de apeluri. Timpul mediu de ajungere la caz a fost, în trimestrul 3,4 minute și 54 de secunde în mediul urban, respectiv 178 minute și 46 de secunde în mediul rural. Îmbunătățirea timpilor de ajungere, comparativ cu anii anteriori, se datorează atât funcționării disapeceratului integrat, cât și distribuției raționale în teritoriu a substațiilor și punctelor de lucru. Calculând o medie a apelurilor primite prin numărul unic de urgență 112, se constată că în 24 de ore s-au primit aproximativ 151 de apeluri în 24 de ore.