Peste 1.700 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Bistriţa-Năsăud în primele cinci luni ale anului 2024, anunță instituția, într-un comunicat. Din acest număr total, peste 1.000 sunt persoane cu vârste de peste 45 de ani.

În primele cinci luni ale anului 2024, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud au fost încadrate în muncă 1.747 persoane, dintre care 810 femei.

Potrivit sursei citate, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1.016 au peste 45 de ani, 124 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 222 au între 25 și 35 de ani, iar 385 sunt tineri sub 25 de ani .

În funcţie de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 669 provin din mediul urban, iar 1078 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (579), urmate de cele cu studii liceale+postliceale (577). Numărul celor cu studii profesionale este de 354, cei cu studii superioare sunt în număr de 144, iar cei cu studii primare sunt în număr de 93.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, 1303 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele cinci luni ale anului 2024, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 4.114 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.