Persoanele fizice pot achiziţiona, începând din 27 iunie, rovinieta şi de pe ghiseul.ro, unde plata se face doar cu cardul bancar, a anunțat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

”Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanță!

Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct pe ghiseul.ro, prin câteva clickuri.

Avem deja peste 2,2 milioane de utilizatori http://xn--ghieul-5lc.ro/, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat 3 milioane de tranzacții. http://xn--ghieul-5lc.ro/ continuă să aibă o creștere solidă, pentru că românii folosesc soluțiile eficiente de interacțiune online cu administrația: cei peste 2 miliarde de lei colectați în primele 6 luni din 2024 depășesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023. Rovinieta poate fi cumpărată pe o durată de 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni.

Pe parcursul acestui an, echipa MCID a lucrat pentru optimizarea funcționalităților http://xn--ghieul-5lc.ro/, atât în platforma web, cât și în aplicația mobilă. Cazierul judiciar online, descărcat deja de sute de mii de români, poate fi accesat acum și în aplicația mobilă”, a transmis ministrul Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.