După ce a scăpat cu o condamnare cu suspendare de doar doi ani și jumătate pentru că a luat la bătaie un polițist care a rămas chiar și acum la 5 ani de la incident cu sechele, Ciprian Cherecheș o comite din nou. Săptămâna trecută a luat la bătaie un dj în clubul administrat de soție, pe motiv că acesta refuza să pună muzică.
Incidentul s-a produs weekendul trecut, în clubul SKY din piața Mihai Eminescu. Se pare că clubul, care s-a impus în ultima perioadă în condițiile în care concurența este aproape inexistentă, este administrat de soția sportivului Ciprian Cherecheș.
Deși teoretic și legal vorbind acesta nu are nicio treabă cu clubul, Cherecheș se pare că este nelipsit de la petrecerile organizate acolo, „asigurând” ordinea în local. Asta făcea și vineri spre sâmbătă, când unul dintre DJ-ii care puneau muzică acolo a refuzat să mai presteze.
Surse apropiate victimei spun că acesta a fost dus într-un birou, unde ar fi fost lovit cu pumnii. I s-ar fi luat și telefonul pentru a nu putea suna la poliție. Apoi ar fi fost lăsat să plece.
Ajuns acasă, bărbatul a constatat că se simte rău și că nu poate să respire, motiv pentru care a solicitat o ambulanță. Ulterior a depus și plângere la poliție.
Poliția a deschis o anchetă…
Se pare că în acest dosar doar DJ-ul a fost audiat, iar Cherecheș, deși ar fi fost indicat direct de către victimă ca fiind agresorul nici măcar n-a fost reținut, în ciuda antecedentelor sale penale, din aceeași sferă.
Se pare că bărbatul ar fi fost lovit în zona coastelor și a capului. Acesta și-a scos certificat medico-legal și urmează să mai facă investigații medicale, întrucât loviturile în zona coastelor l-ar împiedica să respire. Investigațiile medicale suplimentare și rezultatul lor ar putea modifica certificatul medico-legal.
IPJ BN a înregistrat incidentul și-a deschis un dosar penal. Rămâne de văzut cum se va finaliza și această anchetă, asta pentru că gurile rele spun că Ciprian Cherecheș este prieten chiar cu polițiștii care au venit să-l întrebe de sănătate după incidentul de săptămâna trecută.
„La data de 30 iulie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați de un tânăr de 27 de ani, din Bistrița, cu privire la faptul că în timp ce se afla în incinta unui club din municipiu, a fost lovit de un bărbat de 39 de ani, din Bistrița. Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal”, precizează reprezentanții IPJ BN, într-un răspuns solicitat de Gazeta de Bistrița.
Condamnat cu suspendare după ce a luat la bătaie un polițist
În urmă cu nici două luni, Ciprian Ovidiu Cherecheș era condamnat la doi ani și 7 luni de închisoare cu suspendare de către judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, pentru un incident petrecut în urmă cu 5 ani.
Acesta a luat la bătaie un polițist în propria curte și i-a furat telefonul din care a șters o filmare al cărui protagonist era tocmai notarul Adrian Bria, în timp ce făcea sex cu o centuristă, în apropierea casei omului legii. Totul s-a întâmplat de față cu fetița de 3 ani a polițistului.
Instanța l-a mai obligat pe Cherecheș să plătească daune morale în valoare de 22.000 de euro, la care se adaugă și o dobândă la această sumă de 3.500 de lei și aprope 15.000 de lei cheltuieli de judecată și judiciare. Sentința nu este definitivă, în acest dosar urmând să se pronunțe, în această toamnă, Curtea de Apel Cluj.
Polițistului i s-au aplicat mai multe lovituri, care au cauzat leziuni ce au necesitat peste 55 de zile de îngrijiri medicale. Acesta a fost lovit în zona feței și a necesitat la final de 2017 o intervenție chirurgicală la Secția Chirurgie Orală și Maxilo Facială a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.
„Practic, întreaga familie a fost marcată, și a avut de suferit ca urmare a evenimentului petrecut în curtea casei, la data de 06.11.2017. La mai bine de trei ani de la agresiune, nu și-a revenit în mod complet, simțind încă sensibilitate, durere și senzație de amorțeală la nivelul feței și durere, slăbiciune, dar și lipsă de mobilitate la nivelul mâinii stângi” se arată documentele instanței de fond.
În fața instanței, Cherecheș a recunoscut doar infracțiunea de lovire, nu și distrugerea telefonului. Mai mult, notarul Bria care ar fi „comandat” atacul după ce a intrat într-un conflict cu polițistul care i-a cerut să părăsească zona și l-a avertizat că va face publice imaginile, a scăpat basma curată și n-a fost parte în dosar.
Rezultatele sportive „deosebite” i-au asigurat o pedeapsă mai blândă
Pentru cele întâmplate, Cherecheș a primit 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității și practic și-a văzut de viață. Hotărârea judecătorilor este cu atât mai surprinzătoare, cu cât Cherecheș avea antecedente penale similare.
„Deși a fost solicitată aplicarea unei pedepse în regim de detenție, instanța apreciază că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege pentru a se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Astfel, din actele și lucrările dosarului rezultă într-adevăr că inculpatului i-au fost aplicate un număr de 3 amenzi administrative, în dosare în care a fost cercetat pentru infracțiunile de purtare abuzivă și mărturie mincinoasă, iar modalitatea în care a gestionat contactul cu persoana vătămată, modalitatea în care a părăsit locul faptei, împreună cu martorul Bria Adrian, cu autoturismul acestuia, imediat după exercitarea violenței, lăsând-o pe persoana vătămată căzută la pământ, fără ca inculpatul sau martorul să-i acorde un minim ajutor, distrugând totodată de pe telefonul persoanei vătămate dovada întreținerii relațiilor extraconjugale, după care telefonul a fost aruncat de pe geamul mașinii întrucât, golit de filmul incriminant, nu mai era util, dovedește faptul că inculpatul a dorit să înlăture existența oricărei probe împotriva martorului Bria Adrian și relevă disprețul său pentru normele morale și legale”, se arată în motivarea instanței.
Judecătorii mai motivează pedeapsa blândă cu faptul că Cherecheș a participat la activități sportive și a primit numeroase distincții, lucrează și și-ar fi cerut scuze de la victimă:
„Este real faptul că agresiunea exercitată de către inculpat a produs o traumă psihică victimei și familiei sale, însă inculpatul, după comiterea acesteia, s-a deplasat la locuința persoanei vătămate pentru a-și cere scuze, după care nu a mai procedat astfel, singurele demersuri pe care le-a efectuat pentru contactarea persoanei vătămate fiind cele indirecte, în vederea realizării împăcării, și nu pentru alte considerente. Inculpatul a mai arătat că regretă profund cele întâmplate, conștientizează faptul că evenimentele ce constituie obiectul prezentului dosar i-au afectat viața personală și socială, instanța apreciind că conștientizează de asemenea faptul că contactarea persoanei vătămate sau a familiei acesteia ar putea conduce la noi conflicte, care ar afecta procesul de supraveghere”, au mai susținut judecătorii.
La curtea de apel cluj i da 5 ani cu executare si apoi s o gatat cu figurile