Zeci de penali în Parlament

128

În Parlamentul format în urma alegerilor de pe 11 decembrie există 50 de parlamentari care au probleme cu legea, fiind fie condamnaţi ori urmăriţi penal, fie identificați în incompatibilitate sau conflict de interese de ANI, potrivit Gândul, citat de Mediafax.

 

Cei mai mulţi parlamentari „cu probleme” vin din partea PSD (peste 30), urmat de PNL, ALDE şi PMP. UDMR şi minorităţile au de asemenea reprezentanţii lor pe această listă. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este de departe cel mai vizibil condamnat care face parte din noul Parlament, însă nu este singurul: avocatul Remus Borza, devenit deputat ALDE, sau deputatul PSD Cătălin Rădulescu sunt şi ei condamnaţi definitiv, tot cu suspendare.

La Dolj, colegii de dosar penal au ajuns colegi de Parlament: primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi fostul administrator public al oraşului, Radu Cosmin Preda, sunt amândoi trimişi în judecată pentru corupţie. Alţii au de asmenea probleme, însă ceva mai puțin grave: senatorul PNL de Cluj Marius Nicoară e judecat pentru că a condus băut şi a provocat un accident uşor, deputatul PSD Cătălin Zamfira a fost cercetat de Poliţie pentru că oferea spălări gratuite şoferilor din Târgu Jiu în plină campanie electorală.

Nici reprezentanții noii generații de politicieni nu sunt scutiți de probleme. Noua deputată PSD de Bucureşti, Mirela Furtună, şefa TSD Tulcea, este acuzată de incompatibilitate de ANI, firma ei câştigând un contract cu CJ Tulcea, unde ea era consiliera şefului instituţiei. Primarul din Lehliu Gară vine şi el în Parlament cu un dosar penal de corupţie.

Există de asmenea parlamentari cu probleme de altă natură decât penală. Fost lucrător al Securităţii, Ion Ganea, de la PMP Tulcea, a intrat şi el în Parlament, iar senatorului PSD bihorean, Florian Bodog, i s-a retras calitatea de conducător de doctorate la Medicina din Oradea, după ce CNATDCU a constatat că nu respecta regulile privind numărul lucrărilor ştiinţifice scrise, având doar 2, nu 12.

Dintre cei 50 de parlamentari identificați de Gândul, 31 sunt de la PSD, 7 de la PNL, 5 de la ALDE, 3 de la PMP, 2 de la UDMR şi 2 de la minorităţi.

1 COMENTARIU

  1. Ce tot comentati aiurea ?! Cand trebuie, mergeti la vot si votati (pe cine „trebuie „) nu tot comentati dupa alegeri ! Asta ati votat, asta aveti si cu asta basta ! V-a trebuit capitalism si l-ati impuscat pe Ceausescu . Acuma, foarte multi scurma prin gunoaie sa poata trai. Ascensiunea „baronilor ” si „patronilor ” , care va exploateaza la sange si care-si fac averea pe spinarea voastra , nu va place . Stau si va intreb … anume… DE FAPT CE VA PLACE ? Parerea mea este ca NIMIC , ABSOLUT NIMIC !
    Vreti in organele politice ale puterii de stat, al administratiei si puterii judiciare, sa fie numai ” INGERI ” vorba domnului Basescu, dar uitati ca ASTA-I POPOARUL ROMAN , astia suntem noi toti laolalta, impreuna, legati unul de celalalt si cu bune si cu rele .
    NO… MUCLES !

LĂSAȚI UN MESAJ