Trei poliţişti din Bistriţa-Năsăud, trimişi în judecată! Care sunt acuzaţiile

2080

Fostul şef de post de la Maieru, Titu Cornel Popârţac, şi alţi doi poliţişti Alexandru Ştefan Pui şi Florin Pădurariu sunt trimişi în judecată de procurorii bistriţeni pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

 

Potrivit anchetatorilor, cei trei, în calitate de agenţi de poliţie, în perioada 2014 – 2015, au oferit sprijin unor persoane pentru a nu răspunde pentru anumite contravenţii comise, apelându-se telefonic, şi determinând astfel încheierea de procese verbale de constatare a unor contravenţii mai uşoare, cu aplicarea de sancţiuni mai blânde.

Dosarul în care cei trei poliţişti sunt inculpaţi a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Năsăud.

 

Titu Cornel Popârţac a intrat în atenţia anchetatorilor în toamna anului 2015, când în judeţul Bistriţa-Năsăud au avut loc au avut loc 32 de percheziţii domiciliare în două cauze distincte. Într-unul dintre dosare au fost anchetaţi poliţişti şi pădurari şi a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie. Acuzaţiile aduse de procurori persoanelor inculpate, nu mai puţin de 19, au fost grave şi per global se discuta despre infracţiuni de corupţie – luare de mită, dare de mită, folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase, abuz în serviciu, iniţierea, constituirea sau aderarea la un grup organizat, complicitate la infracţiunile amintite, tăinuire, instigare la fals intelectual, trafic de influenţă.

Printre agenţii de poliţie pe care procurorii au pus ochii se afla şi Titu Cornel Popârţac, la acel moment şeful Postului de Poliţie Maieru. Acesta a fost pus sub control judiciar, măsură care a fost menţinută până în iunie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ