Comunitatea românească din Roquetas de Mar se pregătește de sărbătoare. Pentru că România este în sufletul lor oriunde s-ar afla, românii din Provincia Almeria și împrejurimi vor cinsti, în Spania, Ziua Națională a României.

 

Evenimentul, inițiat de Asociația Socio-Culturală “Rumanos Almerienses” a fost programat pentru duminică, 27 noiembrie, pentru ca toți românii să poată participa, fără a fi îngrădiți de grijile de zi cu zi.

Organizatorii își vor aștepta invitații într-o atmosferă tradițională românească, cu spectacol artistic, muzică românească în direct, mâncăruri tradiționale, un pahar de vin fiert, expoziție de artizanat, o tombolă pentru toți participanții, surprize pentru toți cei care vor veni la eveniment îmbrăcați în straie populare, cântec, joc și voie bună pe durata întregii zile, de la 12.00 până la 23:00. Atmosfera va fi susținută de artiști din comunitatea românească pe durata întregii zile: Daniel Someșan, Doru Didea Prejna, Augustina Didea, Dumitru Păvălean.

Nu ne pierdem credința și speranța că românul și România vor fi la loc de cinste în lume așa cum merită, că valorile românești sunt elemente fundamentale ale patrimoniului cultural european și mondial. Revendicăm în același timp dreptul nostru de a ne menține identitatea națională și culturală și chemăm pe toți cei care simt românește să fie mândri că sunt români și să ni se alăture”, spune Daniel Teodor Bigi, coordonator al activităților Asociației “Rumanos Almerienses”, bistrițean stabilit în Spania în urmă cu mai mulți ani.

Evenimentul este organizat cu sprijinul și participarea membrilor și simpatizanților asociației și prin contribuția lor financiară, fără sprijin sau implicare polítică, subvenție sau susținere financiară din partea vreunui organism public sau instituție publică din România sau Spania.

Este al cincilea an în care, prin diferite activități, încercăm să ne menținem rădăcinile bine înfipte și să ne ridicăm frunțile rușinate de circumstanțele care ne-au abligat să căutăm un rost în viață pe meleaguri străine. Poate că dorul de țară și de tot ceea ce am fi putut fi în patria în care am crescut ne dezvoltă respectul, dragostea și dorința ca numele de român să fie cinstit cel putin așa cum a fost cândva“, a mai precizat, din partea comunității românești, Daniel Teodor Bigi, coordonator artistic și cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.