Protest anuntat in aceasta seara dupa declaratiile ministrului Justitiei

148

Anunţurile de astăzi ale ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, i-au scos din minţi pe cei din societatea civilă. Toader vrea să modifice legile pe justiţie, dar totul ar putea avea o întorsătură extrem de dură. Miscarea civica „Initiativa Romania” anunta, pe Facebook, un protest în această seară, de la ora 20.30, fata de modificarile propuse la legile justitiei anuntate de ministrul Tudorel Toader.

„Guvernarea PSD a poruncit, Tudorel Toader s-a executat! După marțea neagră, propunerile de masacrare ale legilor Justiției prezentate astăzi de ministrul Justiției sunt punctul culminant al luptei împotriva DNA și justiției independente. Un om care spune răspicat „REZIST!” face mai mult pentru viitorul țării decât un guvern și o majoritate parlamentară cu apucături mafiote. Iar împreună putem să decidem noi viitorul. Vino în Piața Victoriei în această seară. Vom fi 2, vom fi 10, vom fi 100 sau poate câteva mii. Oricare dintre variante e mai bună decât să tăcem. Lupta anticorupție riscă să devină istorie fără implicarea noastră” este mesajul publicat pe pagina de Facebook a evenimentului creat de Initiativa Romania.

2 COMENTARII

 1. Iara-i zgandare-n c.ur pe cei din opozitie ?
  Trebuie obligati magistratii sa se supuna „Puterii Politice Legislative” si sa mearga sa dea anumite explicatii in Parlament, ca nu-s „stat in stat” ! Au ajuns ca in Romania, magistratii, la „umbra unor legi prost facute ” … sa fie un al doile „Parlament” al Romaniei si sa faca numai ce le taie capul, fara sa se supuna la nimeni, cu nimic ! Pai ce tzara-i asta ?
  Unde ai mai pomenit sa fie invitat ( nu dus cu fortza ) un magistrat sef dintr-o anumita structura a statului, la o oficialitate publica si ala sa refuze sa se prezinte motivand ca „el este Dumnezeu, el taie si spanzura ” si nu da socoteala absolut nimanui ? ! In ce tzara a lumii se intampla asa ceva ?!
  Domnilor din USL, PNL… si alte partide din opozitie, nu fiti nar.ozi si coborati cu picioarele pe pamant … !
  Daca pana si domnul ex presedinte Basescu a rcunoscut ca a facut o mare greseala politica dand puteri extreme magistratilor, apoi sa stiti ca nu degeaba domniasa se revolta in prezent … ! A ajuns doamna Kovesi sa fie mai puternica in stat decat Parlamentul si/sau chiar Seful Statului… ceea ce nu este firesc si normal … ca tzara asta nu-i o Republica Magistrata… ci una Semi-Prezidentiala ( totusi ) .
  Fiti oameni serisi , ca azi-maine veti veni voi , cei din opozitie la putere… si o sa va „placa” acest lucru… in mod sigur , ca roata se invarte asa cum ati vazut de la „Palitura de Stat ” incoace… ( ca dupa parerea mea na.roada probabil ca… numai Revolutie n-a fost ) .

 2. Ce proteste le trebuie … ? Este democratic, moral, legal , firesc si normal ca:
  1/. Toata lumea sa raspunda disciplinar, contraventional, administrativ, pecuniar si penal, daca comite abuzuri in serviciu ori nu-si face datoria in mod corespunzator si incalca legea ori este neglijent in exercitarea sarcinilor de serviciu , indiferent ca este civil ori militar, ca este simplu civil ,politician sau magistrat ( , procuror si judecator ) , ca au ajuns ca unii sa-i doara fix in c.ur de viatza , bunurile si sanatatea civililor , au comis tot felul de abuzuri , tocmai pentru ca „ei sunt inamovibili” adica ” nu raspund pentru faptele lor ” , la CEDO statul roman a pierdut o groaza de procese si a fost constrans sa le plateasca astora prostiile si abuzurile facute indelungul vremii, fara sa fie rcuperati banii de la cei in cauza ;
  2/. Este corect si normal, daca suntem Republica semiprezidentiala, democratia sa se manifeste in toate sectoarele vietzii social-politice-culturale si militare si toti cei care „aplica legea” sa se supuna Forului Suprem Legislativ, care este „Puterea Politica” , adica Parlamentul Romaniei , altfel cine mai are vre-o garantie ca-i poate controla sa nu fie scapati din mana ” ?!
  Astazi, magistratii, au devenit „stat in stat” si au ajuns mai puternici decat Puterea Politica ” a statului !
  Va intreb… daca credeti ca este firesc si normal acest lucru ?! De ce sa nu fie o similitudine intre cei care „dau cu bota” si cei care o „capata” , ca doara are „doua capete” … , mai ales atunci cand cineva foloseste bota fara sa-i pese de cioantele celui pe care-l „plesneste ” ??!
  Asa ca… dimnilor „magistrati” tot oameni sunteti ca noi toti ceilalti si nu mi se pare ca s-a incalcat delmocratia absolut deloc si este foarte bine ca exista un control „politic ” si „constitutional” al Dvs !
  Demult trebuia facut acest lucru, sa va ganditi de 10 ori pana „dati cu paru” , pentru ca „numai cine nu munceste nu greseste”… stiti povestea… numai ca… ” daca a gresit… plateste ” ! !

LĂSAȚI UN MESAJ