IPJ BN: 190 de amenzi, majoritatea la regimul circulaţiei, într-o singură zi! Bărbat din Buduş, băut la volan. Ce alte infracţiuni au depistat poliţiştii

267

Polițiștii bistrițeni au acționat, miercuri, atât pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, cât și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Polițiștii au asigurat intervenția la 44 de evenimente, din care 41 sesizate prin SNUAU 112.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate 14 infracțiuni, din care 7 contra persoanei, 3 contra patrimoniului, iar o persoană a fost prinsă în flagrant delict.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Bistrițene.

Astfel, polițiștii rutieri monitorizează zilnic traficul rutier și desfășoară activități pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivel județean.

De asemenea, au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de aproximativ 50.000 lei.

Față de 8 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată au fost retrase 6 certificate de înmatriculare pentru diverse nereguli.

 

 

Tot miercuri, un bărbat de 61 ani, din Buduș, în timp ce conducea un autoturism pe direcția de deplasare Herina – Lechința a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula regulamentar, condus de un bărbat, de 36 ani, din Bistrița.

Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 36 ani și pozitiv în cazul bărbatului de 61 ani.

Astfel, bărbatul de 61 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit dosar penal, pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ