Ionuț Simionca: Noi avem responsabilitate față de cetățeni! Orice întârziere în semnalizarea trecerilor la nivel de cale ferată ar putea conduce la pierderea de vieţi omeneşti

68

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca este revoltat din cauză că proiectul său legislativ care face referire la semnalizarea trecerilor la nivel cu calea ferată a fost întors de majoritatea parlamentară din Camera Deputaților, înapoi la comisia de specialitate pe motiv că amenzile prevăzute sunt prea mari.

 

Orice întârziere în semnalizarea trecerilor la nivel de cale ferată ar putea conduce la pierderea de vieţi omeneşti!

După mai bine de nouă luni de când am depus o inițiativă legislativă prin care trecerile la nivel cu calea ferată ale drumurilor principale din țară deveneau mai sigure, am avut astăzi surpriza să constat că proiectul, care mai avea nevoie doar de votul colegilor deputați pentru a pleca spre promulgare, a fost întors de PSD la comisia de specialitate pentru că amenzile prevăzute ar fi prea mari„, a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul Ionuț Simionca.

Deputatul bistrițean se arată convins de faptul că aleșii din majoritatea parlamentară din Camera Deputaților ar fi fost mult mai dezinteresați în cazul în care în textul de lege s-ar fi făcut vorbire despre amenzi care ar fi urmat să fie aplicate societăților comerciale cu capital privat.

Sunt convins că, fiind vorba de CFR SA, colegii din PSD au fost foarte grijulii cu banul public pentru că, dacă amenzile s-ar fi referit la societăți comerciale cu capital privat, nu ar fi interesat pe nimeni. Dacă scoatem amenzile, scoatem şi responsabilitatea de pe umerii celor de la CFR, iar această lege nu ar mai avea sens fără responsabilităţi .

Partea dureroasă este că se întârzie, astfel, punerea în aplicare a unui proiect legislativ care vizează creșterea gradului de siguranță a cetățeanului. Iar viețile cetățenilor noștri merită mai multă atenție din partea noastră! Dacă noi nu avem grija de cetățenii noștri, atunci cine sa aibă?„, a mai scris Simionca.

 

Totodată, deputatul bistrițean a avut, marți, și o intervenție de la tribuna Camerei deputaților.

Ca inițiator al acestui proiect legislativ, semnat de circa 106 parlamentari din Camera Deputaților, cred că cetățenii noștri merită o altfel de atenție. Cetățenii noștri merită mai multă grijă din partea demnitarilor, a parlamentarilor. Eu m-am luptat și am strâns acele semnături, deoarece cred că într-adevăr avem nevoie de acele bariere. Să nu uităm că la o trecere cu calea ferată din Bistrița au murit cinci frați. Pe o distanță de 20 de kilometri, de la Bistrița la Prundu Bîrgăului, sunt patru treceri la nivel cu calea ferată, pe drum european.  Cred că noi avem responsabilitate față de cetățeni, fiindcă de aceea suntem aici, să facem proiecte legislative care să vină în ajutorul cetățenilor și să le facem viața mai ușoară„, a spus Ionuț Simionca, în intervenția sa de la tribuna Camerei Deputaților.

1 COMENTARIU

  1. Pariu pun ca daca nu se reconsidera transportul de bunuri si totul se va derula exclusiv auto, pe caile rutiere, acest CFR… CFG… sau cum se mai numeste ca a fost ” privatizat ” pe bucati… fel si chip… „imbuibatilor sistemului „… va da faliment total . Calea Ferata … va ramane ca in America, doar ca „piese de muzeu ” si ca mod de transport al trupelor militare dintr-o parte in alta , cu tehnica militara din dotare .

LĂSAȚI UN MESAJ