Ioan Țintean: ”ALDE doreşte o justiţie independentă!”

95

Ioan Ţintean, preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud,  le-a spus delegaţilor la conferinţa municipală de alegeri că „ALDE e un partid matur, viu, năbădăios, bine ancorat pe scena politică, un partid legitimat de alegători (…) are reprezintă, după opinia celor mai mulţi, liberalismul tradiţional moştenit de la distinsa familie a Brătienilor”, potrivit timponline.ro.

Acesta a transmis mai întâi condoleanţe familiei Quintus în numele ALDE Bistriţa-Năsăud.

Ioan Ţintean a spus: „Din anii 90, când s-au pus bazele liberalismului unitar, am fost colegi de echipă şi cred că se cuvine în numele celor care am fost mulţi ani colegi cu Mircea Ionescu Quintus să transmitem condoleanţe, mângâiere şi Dumnezeu să îl odihnească în pace. Cu siguranţă va privi cu interes de acolo ce se va întâmpla cu liberalismul în România”

Acesta a continuat apoi cu câteva aprecieri la adresa partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

„ALDE e un partid matur, viu, năbădăios, bine ancorat pe scena politică, un partid legitimat de alegători cu ocazia celor două tururi de alegeri, locale şi parlamentare. Este ştiut că, dacă ne raportăm la organizaţiile pe care le are ALDE, ca număr de primari, viceprimari, vicepreşedinţi, este al treilea partid pe scena politică a României, constituit, aşa cum se cuvine pe baza structurilor teritoriale. Este partidul care reprezintă, după opinia celor mai mulţi, liberalismul tradiţional moştenit de la distinsa familie a Brătienilor, dus mai departe cu greutăţi, cu creşteri şi descreşteri, un partid modern, un partid bazat pe principii liberale care, deşi are 2,5 ani vechime, păstrează şi impune respectul cuvenit, un partid care a ocupat nişa de a se bate pentru drepturile şi libertăţile cetăţeanului, evident folosind cele mai democratice metode. ALDE este un susţinător înfocat al independenţei instituţiilor de stat şi se opune cu vehemenţă creării unor structuri paralele altele decât cele democratice. ALDE doreşte o justiţie independentă. ALDE e reprezentantul mediului de afaceri atât în guvernarea actuală, cât şi ca parte în guvernarea care a fost înainte şi este partidul care intervine şi spune cu promptitudine ce nu îi convine chiar în raport cu partenerii de guvernare”, a spus Ioan Ţintean.

Pe pagina de socializare Facebook, Țintean a mai adăugat câteva cuvinte: „A fi liberal, înseamnă a fi capabil să-ți iei soarta în propriile mâini, să iei decizii și să-ți asumi. Iar noi așa am înțeles să ducem liberalismul mai departe. Nu ne-a fost frică să o luăm de la capăt și să construim de la zero.

Pentru că suntem un partid cu pretenții, considerăm că pregătirea proiectelor noastre pentru cetățeni necesită o muncă amplă, de mare răspundere, care trebuie să parcurgă toate etapele necesare în vederea unor rezultate durabile. Acum, ne concentrăm pe reorganizarea birourilor politice locale, în așa felîncât să ne întărim structurile și să trecem la un alt stadiu.

Nimic nu e câștigat dinainte, așa că implicarea noastră trebuie să fie pe măsura așteptărilor pe care oamenii le au de la noi. Nimeni nu poate realiza de unul singur proiecte și lucrări de anvergură, decât într-o echipă care își armonizează ideile și programele pe termen mediu și lung. Prin urmare, doar o organizație bine sudată poate obține încrederea celor care acordă votul o dată la patru ani.

Datorită poziției ALDE, în România se vorbește foarte des astăzi despre drepturi și libertăți cetățenești, despre democrație și pluripartidism. Datorita ALDE, avem la îndemână filonul liberal adevărat la care ne putem raporta. Am avut încredere că va ieși un partid frumos, care să respecte valorile liberale tradiționale și a ieșit. În prezent, ne întrecem cu partidele mari din România pentru că însemnăm o cale și un adevăr, demne de urmat.

Este un început bun, care însă trebuie continuat…Astăzi, cu Organizația ALDE a Municipiului Bistrița!”.

LĂSAȚI UN MESAJ