Ioan Peteleu: Incredibil! Ce cadou le-a făcut Crețu bistrițenilor de Târgul Mare?

384

După opt ani de mărețe realizări (din care sar pietrele) ale edilului Crețu, trebuie să vină și momentele de relaxare. Începând cu acest an, bistrițeni vor avea în fiecare vară, cel puțin două săptămâni de cântec, joc și voie bună. Nu că ar fi rău, dar ce-i prea mult nu-i sănătos.

Cu o majoritate confortabilă în Consiliul Local care-i cântă în strună primarului Crețu, tendința de întoarcere a Bistriței în evul mediu prinde contur. În loc de incubatoare de afaceri sau centre de cercetare, bistrițenii primesc lălăială. Din banii lor, evident. Pâine și circ, ca pe vremea romanilor. Doar așa poate să-și mascheze Crețu promisiunile deșarte făcute în cele trei campanii.

Cu peste 150 de străzi de pământ sau pietruite în dorul lelii în fiecare an pe mulți bani și cu multe altele din cele asfaltate care se sparg și se cârpesc anual cu la fel de mulți bani, Bistrița chiar aduce cu un orășel de ev mediu. Nu mai vorbesc de bâlciul din Heidenfeld, plin de chinezării și chiciuri de doi bani la tot pasul.

Obișnuind poporul în cei nouă ani de mandat cu tot felul de utopii (pârtie de schi la șes, scăldătoare în deal, pod cu coarne, pavaje de rupt picioarele, străzi cu stâlpi pe mijloc și case-n drum, etc), Crețu s-a hotărât să le mai facă bistrițenilor, tot din banii lor bineînțeles, un cadou de neuitat în cel de-al nouălea an de domnie și cu ocazia Marelui Bâlci: faleza de 80 de centimetrii!

În viitorul apropiat, bistrițenii vor putea admira râul Bistrița și se vor putea plimba în liniște pe faleza de doar 80 de centimetrii, în șir indian sau “în dungă” și fără biciclete sau cărucioare, că doar primarul nu le poate face pe toate: ori bâlci de două săptămâni și trotuare înguste, ori distracție la maxim și trotuare deloc.

Asta da evoluție, asta da civilizație. Fenomenal!

 

Ioan Peteleu, consilier municipal PNL

1 COMENTARIU

  1. Scump domnule, scump! Anul acesta Zilele Orasului sub numele de Targul Mare al Bustritei” au tinut 9 zile, pentru care municipalitatea a cheltuit aproape 870.000 lei, iar Consiliul Județean a contribuit și el cu o sumă de 400.000 de lei, in total peste 1.200.000 de lei. Si cu toate astea, organizarea acestor zile ale municipiului Bistrița a fost un mare esec. Si asta din cauza ca primarul Cretu, confunda „Targul” cu „paranghelia”. Una-i una, alta-i alta. Chiar daca targul tine 2 saptamani, asta nu inseamna sa faci in fiecare seara concerte pe bani grei , fiindca sensul cultural se bagatelizeaza. Nimeni nu e dispus ca în cursul săptămânii să asiste la concerte. E suficient ca asemenea concerte sa fie organizate in Week-end, cand lumea e mai libera si participa la ele.
    Pe de alta parte, prea multe paranghelii pe bani publici. Nu s-au stins bine ecourile Marelui Targ, ca in 1-3 septembrie, la sfarsitul acestei saptamani are loc Festivalul Usturoiului in Pasul Tihuta, in organizarea Consiliului Judetean. Alta distractie, alti bani.

LĂSAȚI UN MESAJ