Potrivit proiectului legii salarizării pus în dezbatere publică, indemnizaţiile lunare ale judecătorilor, procurorilor şi magistraţilor-asistenţi vor ajunge, până în 2022, la sume cuprinse între 6.582 de lei şi 26.250 de lei, în funcţie de grad şi de vechimea în muncă, arata mediafax.ro .

Astfel, un judecător cu grad de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) cu vechime mai mare de 20 de ani va primi o indemnizaţie lunară de 26.250 de lei, iar unul cu vechimea cuprinsă între 15 şi 20 de ani va primi între 23.143 de lei şi 24.300 de lei lunar.

Un judecător cu grad de curte de apel cu vechime peste 20 de ani va avea o indemnizaţie de 23.000 de lei. Pentru o vechime cuprinsă între 15-20 de ani, judecătorul va avea o indemnizaţie între 21.238 de lei şi 22.300 de lei. Un judecător cu grad de Curte de Apel cu vechime de 10 până la 15 ani va primi lunar între 19.773 de lei şi 21.800 de lei, iar unul cu vechime între 6 şi 10 ani va primi o indemnizaţie cuprinsă între 17.968 de lei şi 20.800 de lei.

Un judecător cu grad de tribunal cu vechimea de peste 20 de ani va avea o indemnizaţie lunară de 22.500 de lei, iar unul cu vechime între 15 şi 20 de ani va primi între 20.524 de lei şi 21.550 de lei lunar. Un judecător cu grad de tribunal cu vechime între 10 şi 15 ani va primi o indemnizaţie cuprinsă între 18.639 de lei şi 20.550 de lei, iar unul cu vechime între 5 şi 10 ani va câştiga lunar între 17.147 de lei şi 19.850 de lei.

2 COMENTARII

  1. Mi se pare o porcarie rodinara, ca sa diferentiezi salariile, dupa „diplomele si/sau vechimea” pe care o are cineva anume ( fara sa ma refer la magistrati, ci asa in general ) !
    Cel mai corect este sa fie salarizata „functia” ca atare si nu „omul care o exercita ” , pentru ca la o anumita „functie” revin in mod firesc anumite „atributiuni” pe care cel care le exercita, tot asa munceste si tot atat de mult si de calificat, ca oricare altul cu o sumedenie de „tzidule-n” buzunar, unele din ele facute la pune x-ul… Trebuie platita „munca” … nu „titula”… ! Asa mi se pare cel mai corect si cinstit . Ce ne incalzeste „studiile ” cuiva… daca sta si putoreste toata ziua si munca lui este „zero” … in raport cu cei care nu-si vad „capul” de munca zinlica … ?!
    Faptul ca cineva este foarte „policalificat” … este doar garantia lui personala, ca va putea ocupa mai multe functii scoase la un eventual concurs, in raport cu „ceilalti” … care n-au atatea … ” calificari si competente ” .
    Mai este iarasi o mare prostie ,forma de salarizare si anume, ca la noi, sa fie calculat un „salariu pe luna ” ( asta de pe Pamant, nu din Univers … ) , in loc sa fie calculat ” salarul pe ora” , asa cum se practica in toate statele civilizate … ! In toate contractele se semneaza pentru „salarul pe luna ” … fara sa se precizeze cate ore trebuie sa munceasca cineva… si teoria cu ” 8 ore /zi ” deja este doar un „mit” … pe care nici un angajator nu-l mai respecta si pentru acel „salar pe luna ” angajatii trebuie sa muneasca cate 12-14 ore pe zi, uneori si in zilele declarate libere … fara sa fie platit si daca cineva „comenteaza” si-si revendica aceste drepturi, imediat este „datafara … ca incomod si nemultumit ” !

  2. Ce inseamna ” indemnizatie „… ? Ceva… care este dat in plus fata de salar… sau este insusi acest „salar” pentru munca prestata ? Explicati va rog mai precis… si pentru noi cei care ” e multi si nu pricepe ” … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.