Dupa Cristian Pomohaci pica un alt preot. Lovitura noua pentru Biserica Ortodoxa

384

Un scandal imens a izbucnit în lumea ortodoxă românească. Pentru prima dată în vremurile moderne un înalt ierarh român este demis (depus) din toate drepturile canonice și readus la calitatea de simplu monah (călugăr).

Un comunicat al Episcopiei Ortodoxe Române din America anunță că Preasfințitului Părinte Irineu, Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America a fost depus din toate drepturile canonice de către membrii Sinodului mitropolitan, el revenind la statutul de călugăr.

Conducerea Bisericii din SUA nu dezvăluie motivele pentru care fostul Episcop a fost pedepsit din motive de a nu-l expune pe acesta opiniei publice.

În 2015, Preasfințitul Părinte Irineu (Duvlea), Episcop de Dearborn Heights și Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America a fost suspendat, fiind acuzat de comportament sexual neadecvat. PS Irineu (Duvlea) și-a susținut nevinovăția pe parcursul întregului scandal.

Înaltul ierarh a fost starețul Mănăstirii Sâmbăta de Sus, loc unde a slujit ani buni părintele Arsenie Boca.

Episcopia Ortodoxă Română din America (Vatra Românească, OCA) este sub ascultarea canonică a Patriarhului Rusiei.

Nu trebuie confundată cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Statelor Unite ale Americii care se află sub ascultarea Patriarhiei Române

Trebuie spus că se fac mari eforturi pentru unificarea celor două entități și trecerea celei rezultate sub ascultarea Patriarhului României.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ