Medicii dezinfectau ustensilele chirurgicale folosind o oala cu apa fiarta

181

Ustensilele folosite la intervenţiile chirurgicale de la Spitalul Orăşenesc Balş sunt curăţate într-o oală cu apă fiartă pe aragaz înainte de a fi sterilizate, metodă care nu se mai foloseşte de câteva decenii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Managerul Spitalului Orăşenesc Balş, Ştefan Stănculescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instrumentarul murdar din unitatea pe care o conduce este fiert într-o oală pe aragaz, după care acesta ajunge la sterilizat.

„Procedura de care vorbiţi dumneavoastră, fierberea pe aragaz, se face într-o oală înainte de începerea procedurii de sterilizare. După ce sunt spălate în oală, se şterg frumos şi se pun în soluţii dezinfectante, se mai pregătesc apoi şi se duc la sterilizare. Acesta este procesul la noi! Şi dumneavoastră acasă, dacă aveţi un obiect murdar îl spălaţi, îl puneţi într-un vas cu apă caldă şi fierbeţi puţin. Dar asta se întâmplă doar când un obiect este foarte murdar, pentru că nu poate fi pus în soluţi dezinfectante aşa”, a declarat medicul.

Potrivit specialiştilor, dezinfectarea prin fierbere este o metodă depăşită.

LĂSAȚI UN MESAJ