Delegație comună PSD – ALDE la consultările de miercuri de la Cotroceni

84

Președintele Klaus Iohannis este de acord cu cererea transmisă de PSD și ALDE de a participa împreună, miercuri, la consultările de la Cotroceni cu privire la desemnarea viitorului prim-ministru. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Preşedinției, Mădălina Dobrovolschi.

 

„Domnul președinte a primit scrisoarea transmisă de PSD și ALDE și a fost de acord să-i primească la consultări împreună, mâine, de la ora 11,00”, a declarat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi. Miercuri, 21 decembrie, sunt aşteptate la consultările de la Cotroceni PSD, ALDE, PNL, USR şi UDMR, iar joi, reprezentanţii PMP şi cei ai minorităţilor naţionale.

PSD şi ALDE au semnat, luni, un protocol de colaborare care prevede că cele două formațiuni politice vor alcătui un program comun de guvernare și că au un candidat unic pentru funcția de premier.

Am semnat împreună cu colegii noştri de la ALDE un protocol de constituire a Coaliţiei de guvernare pentru dezvoltare şi democraţie. (…) Având în vedere că grupurile parlamentare ale PSD şi ALDE deţin împreună 250 de mandate din totalul de 465, Coaliţia de guvernare pentru dezvoltare şi democraţie PSD-ALDE va propune un candidat unic pentru funcţia de prim ministru, desemnat de comun acord şi va susţine prin vot, în Parlamentul României, un guvern de coaliţie condus de acesta, a cărui echipă guvernamentală va fi formată din miniştrii desemnaţi proporţional de către PSD şi ALDE”, a declarat luni, după semnarea protocolului, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Președintele PSD spune că proiectul de buget pe 2017 trebuie să fie aprobat în Parlament până pe 15 ianuarie, iar pentru acest lucru este necesar ca Guvernul să fie instalat săptămâna viitoare.

Pe noi ne interesează să aprobăm bugetul foarte repede. Dacă va accepta propunerea noastră şi va desemna premierul rapid, putem vota guvernul săptămâna viitoare, aşa încat cel mai târziu între 12-15 ianuarie bugetul să fie aprobat în Parlament. Pentru asta trebuie să instalam guvernul săptămâna viitoare”, a declarat Liviu Dragnea.

PSD împreună cu ALDE au mai avut de asemenea luni o întâlnire cu conducerea UDMR.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ