Daniel Constantin: Nu vor exista măriri de taxe și impozite

55

Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat vineri că nu vor exista măriri de taxe și impozite în România în următorii ani iar pentru investiții alocarea bugetară va fi de 6% din PIB.

 

Constantin a precizat, într-o conferință de presă, că aceste măsuri au fost discutate și compatibilizate cu PSD în programul de guvernare și urmează să fie aplicate în actul de guvernare.

„După discuția pe care am avut-o aseară cu dl Liviu Dragnea și conducerea PSD, am trecut la primul pas în colaborarea noastră, la compatibilizarea programelor de guvernare. Am avut deja o primă întâlnire, vom avea mai multe întâlniri. Echipele noastre vor lucra”, a explicat Constantin.

Constantin a mai arătat că ALDE a susținut să nu existe măriri de taxe și impozite în următorii ani, iar pentru zona de investiții să se aloce 6% din PIB începând cu 2017.

„Nu vor exista măriri de taxe și impozite în România următorilor ani. Din contră, principiul liberal pe care am încercat să îl implementăm, de relaxare fiscală, de a da o gură de oxigen economiei românești, va fi implementat. Al doilea lucru esențial: în campania electorală, ALDE a propus ca România să adere la un Pact de investiții. Ne-am asigurat în discuțiile cu dl Dragnea că zona de investiții (…) va fi repornită în anul 2016 și pe viitor. Vom avea minim din 6% din PIB pentru zona de investiții, așa se va întâmpla începând cu 2017, deci există o compatibilitate pe liniile majore”, a mai adăugat Constantin.

Investițiile vizate de ALDE vor fi în domeniul energiei, agriculturii, educației, sănătății, mediului și infrastructurii.

LĂSAȚI UN MESAJ