Carmen Dan, despre şcolile de poliţie. Ce vrea să facă ministrul

498

Școlile de poliție vor trece prin schimbări majore, a anunțat ministrul de Interne, Carmen Dan. Conform unei hotărâri de Guvern, perioada de școlarizare va fi, de acum înainte, de 1 an, iar cifra de școlarizare va ajunge la peste 8.000 de elevi, relatează stiripesurse.ro.

 

”Propunem modificarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul postliceal, ne referim la şcolile de agenţi şi la şcolile de subofiţeri, de la 1.434 de locuri la 8.190. În principal, prin acest proiect de hotărâre noi facem un pas înainte în rezolvarea unei probleme importante pentru Ministerul Afacerilor Interne care priveşte reducerea deficitului de personal. Astfel, vom creşte cifrele de şcolarizare în şcoli de agenţi şi subofiţeri.

Vom ajunge undeva între 3.000 şi 5.000 de absolvenţi pe an, comparativ cu 1.400 de absolvenţi cât înregistrăm în prezent. Deja avem sprijinul Ministerului Educaţiei şi am redus perioada de şcolarizare de la 2 ani la un an în şcolile de subofiţeri. Din perspectiva MAI, oamenii care ajung să lucreze în operativ, în special în zona de ordine publică, trebuie să treacă prin şcolile ministerului, iar încadrarea din sursa externă să fie o excepţie.

După rectificarea bugetară, vom prezenta un memorandum pentru încadrarea funcțiilor libere și personal pentru școlile noastre. Au fost deja organizate și sunt finalizate concursurile de trecere în corpurile ofițerilor și subofițerilor. În zilele următoare vom urca în SEAP şi o serie de acorduri cadru pentru achiziţia de echipamente, veste anti-înjunghiere, aşa cum am stabilit împreună ”, a spus Carmen Dan în debutul ședinței de Guvern.

4 COMENTARII

 1. A mai fost luata inca odata aceasta masura „pompieristica” … imediat dupa Revolutie, cand s-au „eliberat” ofitzeri facuti pe banda rulanta la Academia de politie Bucuresti, numai cu 2 ani de studii… si printre care s-a enumerat si onor domnia sa Hasnas de la circulatie , care s-au declarat ” ofitzerii Revolutiei” si care aveau scop, sa-i compormita si sa-i ‘dea afara ” pe cei ” ai lui Ceausescu ” .
  No, uitati, incet, incet toti politzistii ( si militarii din armata… etc. ) ofitzeri si subopfitzeri sau m.m. se „duc acasa” ( la pensie ) si vor ramane in „sistem ” doar „esentza… pregatirii si calificarii profesionale ” in aceste domenii , niste incepatori angajati direct… majoritatea fara scoala ori cu una foarte modesta sau facuta la „pune x-ul”… sau in cu totul alte domenii …
  Bine a zis la TV, presedintele Sindicatului Militarilor Rezervisti … ca la noi sunt trecuti in rezerva pe banda rulanta cei mai viabili , mai apti de lupta si mai calificati „militari” ( la varsta de aur ) … in timp ce imediat laga granita Romaniei , rusii fac exercitii militare … Barovo domnilor politruci ! BRAVO ! Va intreb si eu daca am voie sa va intreb… in slujba cui sunteti de fapt ? !

 2. Io as da o „Ordonantza de urgentza ” prin care as suspenda imediat toate pensiile si pana la varsta de 55 de ani i-as rechema imediat inapoi in sistem pe toti cei cu pensionari anticipate, pentru ca este o mare narozie, sa permiti ca persoane apte de munca si foarte bine calificate sa „fuga” din sistem, producandu-se o adevarata „hemoragie de cadre” , toti acestia fiind inlocuiti cu tineri fara experienta si fara calificarile necesare expertizei profesionale cerute de lege .
  Cine este in slujba „intereselor straine ” si ce scop au ? Bine a zis la TV presedintele sindicatului militarilor de rezerva, cand a afirmat ca in armata si sistemul de politie sunt trecuti in rezerva …” in masa”… barbati in puterea maxima de munca in timp ce la granitza Romaniei, rusii fac exercitii militare … iar criminalitatea din tzara este mai ridicata ca niciodata altcandva anume …

 3. Sa nu uitati faptul ca ofitzerii facuti din subofiteri… SUBOFITERI raman toata viatza si cu mintea si cu gandul si profesional si … cu orice vreti Dvs… si numai calitati de ofitzeri n-au… Dar, asta nu inseamna ca nu sunt si subofitzeri foarte bine pregatiti si isi fac cinstit si inca foarte bine meseria … ( atata cat le apartine lor ) !

 4. „Agenturilii straine ” … au reusit sa-l „dea jos pe mitraliatul Ceausescu ” si sa-l… „mitralieze” ( ca efectiv si pe el si Elena lui … i-au „mitraliat ” … ) si sistematic, a inceput actiunea de destabilizare a tot ceea ce exista productiv in aceasta tzara, au facut in asa fel incat sa ne vindem „totul”… pentru un „pumn de evuroi”… ( vorba raposatului Vadim Tudor ) , sa aducem strainii in tzara care n-au alt scop decat „superprofit „… si chipurile daca „ne fac locuri de munca” ( pe care oricum le aveam noi si inainte … ) ei sa fie scutiti de toate taxele, darile si impozitele catre stat, ca ” altfel isi iau jucariile si pleaca ” ( cica … ) in alta tzara… unde este mai ieftina fortza de munca … Dar n-am intzeles de ce ( inca ) nu sa-u dus … ” dr.a.cu.lui”… invartindu-se … !
  Pai si in sistemul de politie a statului si in cel de aparare , ordine si sigurantza, s-a intamplat acelasi lucru… cum bine a sesizat si a zis presedintele sindicatului militar la TV… asta in timp ce „agenturilii straine ” isi arata „muschii ” la granita Romaniei…
  Dam „afara” tot… schimbam tot… aducem pe altii in loc ori „na.rozi” usor de manipulat, ori destepti dar fara pic de experientza… si care tot asa…
  Uraaaaaaaaa…. !!! Felicitari domnilor politruci ( si de stanga si de dreapta ) ! Faceti-le jocul si scopul… „agenturiliilor straine ” … !
  Imi cer iertare de agresiunea verbala, dar efectiv, mi se pare ca cineva-si cam bate joc de toata Romania asta ! Ore cine… ca eu habar n-am … Poate stiti Dvs…

LĂSAȚI UN MESAJ