Bonus pentru scolari. Pe langa lapte si corn mai primesc ceva de la UE

83
Elevii europeni vor primi și anul acesta fructe, legume și lapte la școală, grație unui program al Comisiei Europene. Acesta vizează și încurajarea fermierilor, care astfel vor deveni distribuitori și își vor putea crește afacerile.

Comisia Europeană a alocat nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru alimentația sănătoasă a școlarilor europeni. Din acești bani, României i-a fost alocată o cotă de aproape 18 milioane de euro. Astfel, elevii vor primi în pauze cu prioritate fructe, legume și lapte. În funcție de cazurile specifice, se vor putea distribui supe, compoturi, iaurturi și brânzeturi, cu condiția să nu conțină adaosuri de sare, grăsime și zahăr.

Pe lângă distribuția efectivă de alimente sănătoase, în școli vor fi organizate și ore de nutriție, în care să li se prezinte elevilor principiile unei alimentații sănătoase. În prezent, 24 de state membre participă la vechiul Program de încurajare a consumului de fructe și legume în școli, iar 28 la vechiul Program de distribuire a laptelui în școli. Anul trecut, aproximativ 20 de milioane de copii au beneficiat de Programul de distribuire a laptelui și aproximativ 12 de milioane de copii au beneficiat de Programul de încurajare a consumului de fructe și legume, conform TVR. Noul program european va începe să fie aplicat chiar din această săptămână, pentru că în unele țări, precum în Germania, există școli care își deschid porțile chiar la începutul lui august.

LĂSAȚI UN MESAJ