Au curs amenzile! Agenţii economici, luaţi la puricat de poliţişti

632

Poliţiştii bistriţeni au aplicat amenzi în valoare de 15.000 lei, în urma unor controale efectuate în ultimele două zile ale lunii octombrie la agenţii economici de pe raza judeţului.

 

În perioada 30-31 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, pe raza județului, transmite IPJ BN într-un comunicat.

Astfel, polițiștii au efectuat controale și verificări de specialitate la 25 de agenți economici care desfășoară activități comerciale în zona piețelor agroalimentare, punându-se accent pe corectitudinea înregistrării pe aparatele electronice fiscale de marcat, comercializarea legumelor și fructelor, precum și verificarea provenienței mărfurilor comercializate.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate 18 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990 – privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare totală de 15.000 lei„, arată sursa citată.

Totodată, în urma controalelor, polițiștii au confiscat numerar în sumă de 612,5 lei.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ