Anul acesta se împlinesc 780 de ani de la prima atestare istorică a oraşului a orașului Beclean, ocazie cu care se va desfășura a XIII-a ediție a Zilelor oraşului Beclean.
Evenimentul are loc în perioada 26-28 iunie şi cuprinde un spectacol de muzică populară, ”Vânătoare la ceaun”, campionatul de anduranţă la Herghelie, concerte susţinute de artişti cunoscuţi, foc de artificii.

Vineri 26 iunie, de la ora 18.00, în Piaţa Mare are loc un spectacol de muzică populară cu solista Cristina Retegan şi ansamblurile folclorice ”Alma Virag”, ”Cununiţa” şi ”Someşul”, iar la Herghelia Beclean, are loc etapa zonală a Campionatului Naţional de Anduranţă, care se desfășoară și în 27 iunie.

De asemenea, la data de 27 iunie, între orele 9.00 şi 14.00, la Băile Figa se desfăşoară a VI-a ediţie a Festivalului ”Vânătoare la ceaun”, care include concursul de gătit carne de vânat şi promovare a culturii vânătoreşti, competiţia de provocare a taurului de cerb din mijloace tradiţionale şi cea dedicată maşinilor de vânătoare, prezentarea a două rase de câini de vânătoare – Copoiul Ardelenesc şi Tekelul cu păr sârmos.

Totodată, de la ora 20.00, în Piaţa Mare vor cânta Simina Popandron şi trupa Voltaj (foto).

Duminică 28 iunie, de la ora 20.00, va concertade Lidia Buble, What’s Up şi formaţia Proconsul.

Zilele Becleanului se încheie cu un foc de artificii.

Primaria-Beclean-Afis-zilele-orasului-09-06-15

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.