Aeroportul Gatwick a sfătuit călătorii să verifice situaţia zborurilor joi după ce au fost depistate mai multe drone zburând deasupra aeroportului, lucru care a dus la suspendarea mai multor zboruri, scrie The Guardian.

Două drone au fost depistate deasupra unei piste miercuri seara la al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie. Drept urmare, staff-ul a decis să oprească toate zborurile până când autorităţile investighează. Gatwick şi-a cerut scuze pentru suspendare dar a adăugat că siguranţa pasagerilor este prioritară.

La ora locală 03:00 Gatwick a anunţat că aeroportul s-a redeschis, însă 45 de minute mai târziu aeroportul a fost închis din nou din cauza depistării unor noi drone.

„Din păcate o nouă depistare de drone în apropierea aeroportului a determinat ca pistele să fie închise din nou începând cu 03:45”, se arată într-un comunicat postat pe Twitter de Gatwick.

„Lucrăm pentru a oferi pasagerilor afectaţi cazări la hoteluri şi să îi transportăm la Gatwick pe cei care au aterizat la alt aeroport”, este adăugat în comunicat.

Zeci de români sunt blocaţi, anunță Antena3. Oamenii ar fi trebuit să urce la bordul unui avion WizzAir cu destinaţia Bucureşti, dar aeroportul a fost închis.

Peste 20 de zboruri au fost redirecţionate către aeroporturi din Marea Britanie şi Europa, inclusiv Manchester, Liverpool, Paris, Birmingham şi Amsterdam, conform flightradar24.

Pe reţelele sociale mai mulţi pasageri s-au plâns că au fost nevoiţi să stea peste două ore în avion cât timp au aşteptat ca Gatwick să îşi redeschidă pistele.

1 COMENTARIU

  1. Nu pricep, de ce exista atatia ” ROMANI ( doar chipurile… ) ” care nu pricep ca nu te poti pune cu ” puterea Dumnezeiasca ” … si ca nimni nu poarta vinovatia ca exista viscole, uragane, ninsori abundente, ger de crapa pietrele… si ca navele aeriene, maritime sau rutiere si cai ferate, intampina aceste greutati.
    Toata lumea trebuie sa inteleaga si sa accepte riscurile ca punandu-se la drum in aceste conditii, pot intampina astfel de greutati si situatii … De ce nu inteleg ca nici statul acasa si uitatul pe geam… nu este chiar lipsit de RISCURI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here