Aproape 30 de percheziții au fost efectuate luni de procurorii DIICOT în județele Suceava și Cluj, la mai mulți traficanți de droguri, în urma cărora au fost capturate circa 3,5 kg de substanțe interzise. Procurorii antimafia spun că drogurile au fost comercializate inclusiv unor minori.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog efectuează un număr de 27 de percheziții domiciliare, dintre care 25 pe raza județului Suceava și 2 pe raza municipiului Cluj – Napoca într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane de pe raza municipiului Rădăuți, județul Suceava au constituit un grup infracțional organizat specializat în  traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanțele consumatorilor, inclusiv minori,  de pe raza municipiului și a localităților limitrofe.
Membrii grupului infracțional au achiziționat substanțele, destinate vânzării, atât  din străinătate cât și de la persoane din municipiului Cluj – Napoca.
Pe parcursul cercetărilor au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive în cantitate totală de aproximativ 3,5 kilograme.
Membrii grupului infracțional au comercializat drogurile și substanțele psihoactive cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram. Astfel, doar din capturile realizate, rezultă o sumă minimă de 700.000 de lei (aproximativ 140.000 de euro) pe care membrii grupării ar fi putut să o obțină din vânzarea de substanțe interzise.
 Activitatea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Cluj – Napoca și B.C.C.O. Iași, I.P.J. Suceava, I.P.J. Bistrița Năsăud, I.P.J. Cluj  și al jandarmilor din cadrul  I.J.J. Suceava și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

1 COMENTARIU

  1. În cadrul investigației au fost efectuate mai multe capturi de droguri și substanțe psihoactive, iar membrii grupului infracțional au comercializat aceste substanțe cu sume mari de bani. Este important de menționat că urmărirea penală este doar o etapă a procesului penal și că presupune respectarea principiului prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.