Şapte agenţi economici care comercializau produse destinate spălării parbrizului au fost controlaţi de comisarii de la Protecţia Consumatorului Bistriţa-Năsăud.

În urma controlului efectuat, s-a dispus oprirea de la comercializare a peste 50 litri de soluţie neconformă .

 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit prin Ministerul Afacerilor Europene o solicitare de informaţii , de la Comisia Europeană , ca urmare a unei plângeri împotriva României , privind neaplicarea reglementărilor Uniunii Europene în domeniul substanţelor şi preparatelor chimice.
Plângerea viza produsele – lichid de spălare parbriz şi dejivranţi pentru iarnă – care au metanol în concentraţie de peste 3% şi care sunt vândute publicului larg, în recipiente care nu sunt prevăzute cu dispozitive de închidere rezistente pentru copii, sau care deşi au sistem aparent ,,child resistant,, pot pune la îndoială siguranţa sistemului.
În urma controalelor întreprinse în perioada 27 octombrie – 03 noiembrie de către comisarii CJPC BN, la un număr de şapte operatori de profil din judeţ, s-a constatat că exista la comercializare produsul ,,Soluţie de iarnă pentru parbrize ,, ambalat în recipienţi de 5 l, rezistent la – 20 grade cu concentraţie de peste 3% metanol şi care într-adevăr nu au sistemul de închidere rezistent pentru copii.

"Acest produs este fabricat de un operator din judeţul Mureş . În urma controlului s-a dispus oprirea de la comercializare a peste 50 litri de soluţie neconformă din magazinele cu amănuntul verificate ", a declarat Dina Suciu, comisarul-şef al CJPC BN. Totodată, a fost notificat producătorul prin intermediul CJPC Mureş de a-şi retrage de pe piaţă produsul neconform de la toţi operatorii de pe raza judeţului unde a furnizat acest produs.

 

 

1 COMENTARIU

  1. > pacat! acuma la batranete mergi din judetul tau,unde de bine de rau ai fost apreciat, dar dupa atatia ani devine si plictisala un motiv, nu stai mult nici acolo .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.