Cea mai mare parte a țării rămâne sub alerte de furtuni și în orele următoare, avertizează meteorologii. Sunt așteptate averse, vijelii și grindină. Ploile vor lăsa cantități mari de apă, iar pe râurile din centrul țării se pot depăși cotele de atenție. 22 de județe sunt vizate de codul galben până la ora 22.00. Iar instabilitatea este așteptată să se mențină până la începutul săptămânii viitoare.

„Ne așteptăm în următoarele ore la manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate de averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce pot depăși 50-55 de kilometri pe oră, local vijelii și căderi de grindină, cantități de apă pe secvențe scurte ce pot depăși 25-30 de litri pe metru pătrat”, a spus la Digi24 Elena Mateescu, director ANM.

„Până vineri la ora 23.00 rămâne în vigoare informarea meteo ce vizează fenomene de instabilitate accentuată, în special în zona de munte, de deal, în sudul, centrul țării. Instabilitatea rămâne de interes și în acest sfârșit de săptămână și chiar primele zile din săptămâna viitoare, pentru că, din nou, un front atmosferic dinspre partea de vest, nord-vest a țării se va extinde începând de duminică și în restul țării, astfel încât în primele zile ale săptămânii viitoare vorbim din nou despre astfel de fenomene”, a adăugat Mateescu.

Mai multe, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here