Viteza i-a adus o amendă de peste 4.000 de lei unui șofer

87

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 62 de şoferi, în perioada 27 august – 2 septembrie, conducând cu viteze excesive pe autostrăzi. Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe A3, unde poliţiştii au prins un bărbat care conducea cu 235 km/h şi nu avea asupra sa permisul.

 

Polițiștii au depistat 56 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 6 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 km/h.

De asemenea, în alte 5 cazuri şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pe numele lor s-au întocmit dosare penale (cei depistaţi conducând cu peste 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat) sau aplicate sancţiuni contravenţionale (cei depistaţi conducând cu o concentraţie de alcool sub 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat).

Viteza cea mai mare a fost înregistrată la data de 2 septembrie pe A3, când poliţiştii au depistat un bărbat care conducea cu 235 km/h, bărbatul nu avea asupra sa permisul de conducere.

Şoferul s-a ales cu o amendă totală de 4.060 de lei, iar poliţiştii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile, a precizat Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here