O ursoaică cu doi pui prinsă într-un gard de sârmă în localitatea Ardan a fost eliberată de autorități fără a fi rănită, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Bistrița-Năsăud. 

Jandarmii bistrițeni au fost solicitați în cursul serii de luni 11 mai, în localitatea Ardan – comuna Șieu, unde a fost semnalat faptul că un urs este prins într-un gard de sârmă care împrejmuia o pășune.

Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, iar pentru siguranța celor prezenți, zona a fost izolată, la fața locului fiind solicitați reprezentanții autorităților cu atribuții în domeniu. Având în vedere faptul că animalul era prins la mijloc și nu putea să scape din strânsoarea sârmei, pentru eliberarea sa în cel mai scurt timp, s-a intervenit prin tranchilizare, fără ca animalul să fie rănit.

„Medicul veterinar prezent la fața locului a verificat starea sa de sănătate și având în vedere faptul că nu a fost rănit, s-a așteptat ca efectul tranchilizantului să dispară, când au apărut și cei doi pui. Pentru ca cei aflați în zonă cu animalele la pășunat să nu fie puși în pericol, autoritățile au așteptat ca ursoaica să își revină, pentru a fi sigure că nu se îndreaptă spre pășune”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud. 
Alături de jandarmi au intervenit în zonă reprezentantul Fondului de Vânătoare Călimani-Șieu alături de primarul comunei Șieu, un paznic de vânătoare, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare, medicul veterinar din comună, un reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului, respectiv Garda de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here