Un urs și-a făcut apariția joi seara pe strada Libertății din municipiul Bistrița, jandarmii intervenind în zonă pentru a alunga animalul și a evita producerea unor evenimente nedorite.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, prezența ursului a fost semnalată în zona pasarelei de la intrarea în municipiul Bistrița, dinspre cartierul Viișoara.

„Echipa de intervenție s-a deplasat la fața locului iar pentru a limita pericolul, jandarmii au utilizat semnale acustice și luminoase, pentru a determina ursul să se îndepărteze către pădure. De asemenea, echipajul de jandarmi a verificat și monitorizat și zonele apropiate, intervenția încheindu-se după aproximativ două ore, fără probleme.

La fața locului a fost constituită echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în Ordonanța De Urgență nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, a transmis Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

Prezența ursului în municipiul Bistrița a fost anunțată joi seara și printr-un mesaj Ro-Alert transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. În astfel de situații, autoritățile recomandă cetățenilor să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune viața în pericol, să își asigure animalele înainte de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajele Ro-Alert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.