Filmul „Maria, Regina României” ( Queen Marie of Romania) va avea avanpremiera joi, 24 octombrie la Bistrița, începând cu ora 18.00. Începând cu 8 noiembrie pelicula va rula în cinematografele din toată țara.

Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată.
În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

Regia este semnată de Alexis Sweet Cahill și este realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru. Actorii sunt români, britanici dar și francezi. Rolul Reginei Maria este interpretat de actrița Roxana Lupu.

„Maria, Regina României” va rula în cinematografele din întreaga ţară din 8 noiembrie 2019. În avanpremieră naţională, filmul  va putea fi vizionat la cinematograful Dacia din Bistriţa, joi, 24 octombrie, de la ora 18.00.

La întâlnirea cu publicul bistrițean va fi prezent actorul Adrian Titieni, care îl interpetează pe Ion I. C. Brătianu, politicianul care a jucat un rol extrem de important în Marea Unire din 1918.

Evenimentul este organizat de Fundaţia „Liviu Rebreanu”, în parteneriat cu Centrul Cultural Dacia şi Clubul Monarhiştilor Bistriţeni. Intrarea este liberă. Invitaţiile se pot obţine de la Centrul cultural Dacia, în limita locurilor disponibile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.