Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în locuință, ambele în formă continuată.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că cei 4 tineri, în mod repetat (199 de acte materiale), ar fi procurat, transportat, porționat și comercializat diverse cantități de droguri de mare risc (3-CMC), către consumatori din județul Bistrița-Năsăud, pentru 100 de lei/doză.

Totodată, cu ocazia unor petreceri private, aceștia ar fi oferit, cu titlu gratuit, cantități de drog de mare risc, inclusiv unor minori.

De asemenea, în perioada iulie – august 2023, unul dintre aceștia ar fi pus la dispoziție imobilul în care locuia pentru consumul de droguri.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 telefoane mobile, 9 cartele, 2 grindere, mai multe plicuri și bunuri cu urme de substanță pulverulentă de culoare albă și urme de substanțe vegetale de culoare verde oliv.

La data de 16 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 4 persoane bănuite.

În cursul zilei de astăzi, 17 noiembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a celor 4 reținuți.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, I.P.J. Bistrița-Năsăud, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.P.J. Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.