Timp de doi ani, cei patru agenţi de poliţie Dorel Greab, Sorin Gheorghe Ivan, Dan Grigore Huciu şi Mihai Mîndrean au luat mită de la şoferii care au comis contravenţii în trafic. În noaptea de 27 spre 28 august cei doi au căzut în plasa investigatorilor sub acoperire, poliţiştii fiind în atenţia acestora de aproape un an. La dosar însă, anchetatorii au şi două denunţuri penale pentru aceleaşi tipuri de fapte, pe care poliţiştii le-au comis în urmă cu maxim două săptămâni.

Asăzi, cei patru agenţi, acuzaţi de luare de mită în formă continuată, sunt prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Dacă judecătorul de drepturi şi libertăţi va încuviinţa propunerea procurorilor, cei patru poliţişti vor merge după gratii în următoarele 30 de zile. 

 

În noaptea de 27 spre 28 august, agenţii de poliţie Dorel Greab şi Sorin Ivan Gheorghe au fost prinşi în flagrant de un anchetator sub acoperire, pe când cei doi lua mită 150 de lei. Se pare că nu erau singurii bani pe care poliţiştii Greab şi Ivan îi „produseseră” în nopatea respectivă, întrucât anchetatorii au găsit asupra lor, în urma percheziţiei corporale, şi alte sume de bani.

 

Ultimul act de luare de mită a fost comis în noaptea de 27 spre 28 august 2017, când au fost depistaţi în flagrant inculpaţii Greab Dorel şi Ivan Sorin Gheorghe, care au luat de la un investigator sub acoperire suma de 150 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv de constatare a unei contravenţii rutiere.

Urmare a percheziţiei corporale, asupra celor doi inculpaţi s-au identificat şi alte sume de bani, respectiv 55 lei şi 50 de euro asupra inculpatului Greab Dorel şi 150 de lei şi 50 de euro asupra inculpatului Ivan Sorin Gheorghe, în cauză existând indicii că şi aceste sume de bani au fost obţinute prin fapte similare„, a declarat procurorul şef adjunct Angela Sângeorzan – purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

 

Potrivit anchetatorilor, din probele cauzei rezultă că fiecare dintre cei patru agenţi de poliţie a comis mai multe acte de luare de mită, constând în bani sau alte bunuri astfel:

– Greab Dorel a săvârşit 21 de acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute 5 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată;

– Ivan Sorin Gheorghe a săvârşit 10 acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute 4 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată;

– Huciu Dan Grigore a săvârşit 12 acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute 3 ainfracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată;

– Mîndrean Mihai a săvârşit 5 acte materiale, în sarcina sa fiind reţinute 3 infracţiuni de luare de mită, unele în formă continuată.

 

Actele de luare de mită au fost sesizate prin mijloace specifice de investigare, dar au existat şi două denunţuri penale pentru faptele comise în datele de 16 august 2017 şi 24 august 2017, a mai explicat Angela Sîngeorzan.

 

În prezent, toţi cei patru inculpaţi sunt reţinuţi şi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, respectiv judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud care urmează a se pronunţa.

Pentru fiecare faptă comisă, cei patru agenţi de poliţie, acuzaţi de luare de mită, riscă pedeapsa închisorii de la 3 la 10 ani şi pedeapsa complementară a interzicerii de drepturi.

3 COMENTARII

  1. pe primari nu ai prinde nimeni. stau si se uita cum se inbogatesc cum isi fac VILE de sute de mii de euro la colibita. cum isi cumpara terenuri tot de zeci si poate de sute de mii de euro la colibita. ca si cel de la BISTRITA BARGAULUI. cu sloganul,,,, UN OM GOSPODAR,,,,,,,,,

  2. Acestea sunt gainari.Dar pe un executor care ia mita 50.000lei(10.000 euro) sa para mai stufosi cu probe recunoscute si filmate nu ii intereseaza

  3. Labă o facoto din salar de primar nu din furat ca îi gospodar si harnic.Nu o furat padure deloc si nici bani so descurcat si amu o inchireaza la negru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here