O bistrițeancă a fost pusă sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, după ce a fost prinsă de ofițerii DGA Bistrița-Năsăud în flagrant pe când încerca să mituiască niște polițiști care o anchetau într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au organizat și realizat prinderea în flagrant a unei tinere în vârstă de 26 ani, în timp ce remitea mită către doi ofițeri de poliție, ambii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița-Năsăud – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Potrivit DGA, tânăra a dat drept mită suma de 2.500 de lei (1.250 lei pentru fiecare), pentru ca polițiștii să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să-i restituie 14.700 lei, 100 de euro, un telefon mobil și un laptop, ridicate la o percheziție domiciliară efectuată în aceeași zi, într-un dosar penal având ca obiect infracțiunea de evaziune fiscală, după ce a fost descoperită de polițiști că vindea ilegal măști de protecție.

Flagrant dare de mită Bistrița-Năsăud

#DGA Bistrița NăsăudTânără prinsă în flagrant de dare de mită după denunțul a doi ofițeri de poliție.Aceasta comercializa ilegal măști de protecție și a dat mită pentru ca polițiștii să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să-i restituie sume mari de bani, un telefon mobil și un laptop, ridicate la percheziția domiciliară efectuată în dosarul penal de evaziune fiscală.Mai multe detalii aici http://www.mai-dga.ro/arhive/54758

Gepostet von Direcția Generală Anticorupție am Donnerstag, 7. Mai 2020

Cei doi polițiști au refuzat categoric și au formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Bistrița Năsăud, care a sesizat imediat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița Năsăud.

În cauză s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, iar acțiunea de prindere în flagrant s-a realizat cu sprijinul conducerii I.P.J Bistrița-Năsăud, la sediul instituției.

Ulterior, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.

3 COMENTARII

  1. Domnilor ofiţeri de la DGA , cercetati cazurile de corupţie musamalizate rezolvate cu NUP de ,,acest ofiţer „onest” de la SICE”care se aude în înregistrarea video. A formulat un denunţ? haaaa, păi trebuia să se autodenunţe pe el la DNA şi să povestească acelor OFIŢERI (care îl poate cerceta pe acest ,,ONEST” că, timp de câţiva ani a musamalizat corupţia si a dat NUP pe bandă rulantă . La adresa unui asemenea serviciu ,fruntea lor ar trebui să aibă cuvinte de o şchioapă in care să se vadă de departe NUP .Auzi la el că a formulat un denunţ. Cand nu ţi-ai efectuat atribuţiile de serviciu şi ai muşamalizat tot ,toate dosarele de abuzuri , ai anunţat pe cineva? sau era tot cu acordul ŞEFILOR , apropo, dacă nu erai coruptibil ,nimeni nu avea curaj sa îţi ofere mită. NE LAŞI CU ONESTITATEA,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
    DECI DOMNILOR OFIŢERI DE LA DGA ,AUTOSESIZAŢI-VĂ verificaţi un pic şi „ONESTITATEA NUP-URILOR” ÎMPREUNĂ CU PROCURORII în cauzele ,,cercetate „de acest „ONEST”,şi după , ieşiţi în presă.
    Ne comunicati si nouă .

  2. Stimabilă doamnă jurnalist Mureșan Liana, din înregistrarea postată de dumneavoastră reiese clar că acei doi polițiști de la sice au fost prinși în momentul în care l-au mită încercând să se scuze în mod josnic în fața celor ce i-au prins în flagrant. Îți poti da seama câte dosare au mușamalizat și de câți oameni cinstiți și onești care i-au sesizat cu încredere și-au bătut joc acești doi polițiști de la si ce. Vă rog mult stimabilă doamnă Mureșan faceți o anchetă personală în privința corupților.

    • Ati inteles fix pe dos! Cei doi politisti i-au anuntat pe colegii lor de la DGA despre ce intentiona sa faca tanara. Doar nu aveti impresia ca flagrantul a fost organizat fiindca au visat frumos peste noapte politistii de la DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here