Victor Negrescu (PSD): Am primit asigurări că Spania acordă o atenţie sporită aderării României la Schengen

97

Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a călătorit la Madrid într-o vizită de lucru pentru a discuta despre includerea aderării României în spațiul Schengen în timpul președinției Spaniei la Consiliul UE în al doilea semestru al acestui an.

În timpul vizitei sale, Negrescu s-a întâlnit cu mai mulți oficiali spanioli și a avut o discuție importantă cu secretarul de stat responsabil de afacerile europene și de viitoarea președinție spaniolă la Consiliul UE, Pascual Navarro Rios, primind asigurări că subiectul aderării României în spațiul Schengen este o prioritate pentru Spania. Eurodeputatul se declară încrezător că, dacă reprezentanții României vor aborda subiectul cu profesionalism și determinare în primele luni ale anului, acest lucru poate duce la un rezultat pozitiv sub președinția spaniolă.

„Din păcate, faptul că la viitorul Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne, din 9-10 martie, acest subiect nu a fost inclus pe ordinea de zi ridică multe semne de întrebare şi poate reprezenta o problemă, întrucât un nou vot trebuie pregătit temeinic şi ţine de România să creeze un nou moment în care să existe susţinere pentru o astfel de decizie favorabilă”, a apreciat el. „Din informaţiile pe care le am, preşedinţia suedeză la Consiliul UE ar plănui un posibil vot în luna iunie, dar pentru acest lucru este nevoie de mai multă coerenţă şi de o acţiune diplomatică mai clară din partea României”, a menţionat Victor Negrescu. În cadrul vizitei de lucru de la Madrid, eurodeputatul Victor Negrescu a mai avut o serie de întâlniri cu oficiali ai Regatului Spaniei, între care prim-vicepreşedintele Senatului Regatului Spaniei şi preşedinte al Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE), Cristina Narbona Ruiz, şi secretarul PSOE pentru politici internaţionale şi cooperare pentru dezvoltare şi vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste, Hana Jalloul Muro.

Citește și: Daniel Fenechiu (PNL) se ia la trântă cu ONG-urile din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.