Cele patru persoane implicate în accidentul care a avut loc miercuri seara la Feldru sunt spitalizate în stare gravă.

Trei dintre acestea sunt internate la Spitalul Județean de urgență Bistrița, iar una a fost transferată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Una dintre victimele rămase în spitalul din Bistrița a fost operată azi noapte și se află în comă indusă.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, în această dimineață, starea pacienților era următoarea:

  • Bărbat de 21 ani, cu diagnosticul: Politraumatism prin accident rutier. Șoc hemoragic. Traumatism cranio-cerebral minor. Traumatism toraco-abdominal închis. Contuzie pulmonară bilaterală. Ruptură splenică. Fractură vertebra L5. Fractură cominutivă femur drept. Fractură cominutivă deschisă gamba dreaptă. Fractură cominutivă gamba stângă. Traumatism complex prin strivire antepicior stâng, cu fractură deschisă haluce și ischemie acută antepicior stâng. Pacientul a fost transferat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.
  • Bărbat de 22 ani, cu diagnosticul: Politraumatism prin accident rutier. Comă indusă. Traumatism cranio-cerebral grav. Edem cerebral difuz. Contuzie hemoragică lobi frontal bilateral și occipital stâng. Hemoragie subarahnoidiană. Traumatism toraco-abdominal. Contuzie pulmonară bilaterală. Hemotorace drept minim. Hemomediastin în observație. Hematom perirenal drept. Dilacerarea parechimului renal drept. Fractură aripa sacrată dreaptă și ramura ilio-pubiană dreaptă. Pacientul a fost operat în cursul nopții și este internat în Secția Chirurgie – Anestezie Terapie Intensivă.
  • Femeie de 29 ani, cu diagnosticul: Politraumatism prin accident rutier. Traumatism toraco-abdominal închis. Fracturi costale multiple. Contuzie pulmonară bilaterală. Fractură cominutivă acetabul drept cu luxație posterioară / superioară șold drept. Fractură deschisă pilon tibial drept. Pacienta a rămas internată în Secția Ortopedie – Anestezie Terapie Intensivă.
  • Bărbat de 40 ani, cu diagnosticul: Politraumatism prin accident rutier. Traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conștiență. Traumatism toraco-abdominal. Contuzie pulmonară bilaterală. Hemoperitoneu. Fractură femur stâng. Amputație police drept. Contuzie brațe. Pacientul este internat în Secția Chirurgie – Anestezie Terapie Intensivă.

 

Reamintim că, accidentul s-a produs după ce șoferul unui autoturism care circula pe direcția Feldru – Năsăud a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula din sens opus, acesta din urmă fiind proiectat în afara părții carosabile, pe calea ferată, unde a fost lovit de trenul nr. 1765 care circula pe relația Iași – Timișoara.

La locul accidentului au fost direcționate două echipaje de descarcerare, trei echipaje SMURD din cadrul ISU Bistrița – Năsăud şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Din accident a rezultat rănirea a patru persoane, două din autoturismul lovit de tren și două din cealaltă mașină. Este vorba despre trei bărbați și o femeie. Trei dintre victime au rămas încarcerate în autoturismele distruse în proporție de 100%, pentru scoaterea lor fiind nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU BN, Marius Rus, operațiunea a durat aproximativ 40 de minute și a avut un grad ridicat de dificultate, după care victimele au fost predate echipajelor medicale în vederea stabilizării și transportării la UPU SMURD Bistrița.

 

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu ce se intampla, dar am impresia ca in BN, prea multi ” sa-u casatorit intre rude ” … ca normali la capatzana nu prea… sunt. Mult prea multi vitezomani si betivani la volan si tot felul de violenti care ori sa bat cap in cap cu masinile ca si berbecii la turmele de oi pe drum , ori isi dau in cap cu parii … si sistematic, te crucesti de „minunatiile ” pe care le auzi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here