„Via Transilvanica”- „drumul care unește”  va avea în total 950 km și va străbate 10 județe. În Bistrița-Năsăud, va avea circa 125 de km și va străbate comunele Monor, Șieuț, Șieu, Mărișelu, Dumitrița, Cetate, Livezile, Bistrița-Bîrgăului, Tiha Bîrgăului și Lunca Ilvei.

Acțiunea de marcare a traseului a început luni, 9 iulie, de la intrarea în județul Bistrița-Năsăud dinspre Bucovina, în zona Ocolului Silvic Grădinița, și s-a reușit amplasarea a 77 de borne. În doar două zile au fost parcurse localitățile Lunca Ilvei, Tiha Bîrgăului, Bistrița Bîrgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița și Mărișelu.

 

via transilvanica 1

Borna cu numărul 100 a fost amplasată, astăzi, pe raza localității Mărișelu.

Acțiunea de marcare a drumului continuă pe raza localităților Șieu, Șieuț și Monor.

”Via Transilvanica” este  un proiect unic în România, care prevede realizarea unui drum pe o distanță de 950 de km, Acesta pornește de la Drobeta Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol, străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna unde se odihnește Ștefan cel Mare. În opinia inițiatorilor, Asociația Tășileasa Social, drumul va lega culturi, etnii, tradiții și obiceiuri vechi dar încă vii.

 

sursa foto: Facebook Emil Radu Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here