Sursa foto: Bzi.ro


Vasile Dîncu, senatorul PSD, a afirmat într-o intervenție la RFI România că Marcel Ciolacu este practic obligat să candideze la Președinția României, fiind văzut ca atuu al PSD pentru funcția de premier. În cadrul discuției, el a analizat și perspectivele secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-o posibilă cursă prezidențială.

Referitor la relația dintre PSD și PNL, Dîncu a exprimat speranța că cele două partide vor reuși să mențină o colaborare constructivă și să obțină scoruri favorabile individual în alegerile viitoare. El a subliniat necesitatea formării de coaliții cu majoritate parlamentară în viitor.

În privința unei posibile colaborări cu AUR în cadrul unui guvern, Dîncu a respins această idee, evidențiind incompatibilitățile dintre cele două partide. Despre pericolul perceput al AUR în alegeri, el a menționat că există o presupusă credință că ajungerea lor în turul doi la prezidențiale ar aduce automat victoria, considerând acest scenariu exagerat.

Dîncu a analizat și impactul unei candidaturi a lui Mircea Geoană la prezidențiale, sugerând că acesta ar putea reprezenta un competitor serios pentru PSD, atrăgând parte din electoratul social-democrat care îi acordă încredere. Cu toate acestea, el a considerat puțin probabil ca susținătorii PSD să se îndrepte către Geoană, menționând că aceștia ar putea rămâne fideli unui candidat al PSD.

În concluzie, Dîncu a indicat că în prezent nu vede altă opțiune pentru candidatura prezidențială a PSD în afară de Marcel Ciolacu. A subliniat că, deși nu este exclusă susținerea altui candidat dacă partidul decide, actualul premier este, în acest moment, virtual desemnat ca principalul candidat al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.