petarde confiscate in bistrita
FOTO: ARHIVĂ

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că anul acesta, bistrițenii nu vor mai putea să-și cumpere petarde în perioada sărbătorilor de iarnă. Edilul a spus clar că nu va aproba vânzarea de elemente pirotehnice, precizând că vrea „atmosferă de sărbătoare, nu atmosferă de front.”
În ultima ședință de Consiliu Local din 2021, primarul Ioan Turc a declarat că din 2022 nu va mai acorda autorizații pentru vânzarea de petarde în Bistrița.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul a anunțat clar interzicerea vânzării elementelor pirotehnice în municipiu.

”Având în vedere disconfortul pe care materialele pirotehnice îl produc în oraș, am decis să nu acordăm autorizație pentru vânzarea de articole pirotehnice pe domeniul public și nici în piețele municipiului. Totuși, nu exclud să auzim bubuituri în perioada sărbătorilor pentru că aceste materiale pot fi cumpărate și din alte orașe și pot fi cumpărate și de pe internet. Mesajul nostru este unul cât se poate de clar: Vrem atmosferă de sărbătoare la Bistrița, nu atmosferă de front! Poliția Locală, Poliția Națională și Jandarmeria își vor face datoria în așa fel încât în oraș să domnească o atmosferă de sărbătoare” a declarat Ioan Turc.

De câțiva ani încoace, tot mai mulți cetățeni iau atitudine împotriva petardelor. S-au semnat inclusiv petiții și s-a cerut salvarea copiilor și a animalelor. Niciun sezon estival nu a fost lipsit de accidentări, scrie Bistrițeanul.ro.

Citește și: Ioan Turc: Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea proiectului de creștere a eficienței energetice a Grădiniței cu program normal Sărata prin PNRR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.