Vameșii români au oprit miercuri dimineața un ucrainean care a încercat să treacă granița, pe la vama Halmeu, cu peste 300.000 de euro asupra sa.

„În jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetățean ucrainean în vârstă de 32 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit o geantă în care se afla suma de 319.650 euro, bani nedeclarați la controlul de frontieră”, conform autorităților de frontieră.

„La verificări, şoferul a declarat că geanta îi aparține, iar banii sunt ai lui. Acesta a mai declarat că dorea să ajungă în Italia, de unde urma să cumpere mai multe mașini, pe care, mai apoi, să le ducă spre vânzare în Ucraina. Însă nu a putut prezenta niciun document justificativ și nici nu a declarat suma pe care o avea asupra sa conform legislației în vigoare. În acest caz, întreaga sumă de bani a fost reţinută până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie luate măsurile în consecință”, potrivit sursei citate.

Citește și: Au fost semnate contracte de milioane de lei pentru dezvoltarea Bistriței

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.