Valutiștii și comercianții din Bistrița, luați la puricat de polițiști! Captura, cam modestă

497

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminaltiății Economice (SICE) din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au efectuat, marți și miercuri, o serie de controale în rândul comercianților în vederea prevenirii și combaterii  comerțului ilicit, dar și printre valutiști.

 

În perioada 11-12 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru combaterea fenomenelor ilicite din domeniul drepturilor de autor şi a drepturilor conexe și au efectuat controale și verificări de specialitate la unităţi comerciale din Bistrița-Năsăud.

Astfel, au fost verificați 14 operatori economici, iar ca urmare a celor constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei.

În cadrul acțiunilor pe care le desfășoară, polițiștii țin cont de prevederile Legii nr. 270/2017 – legea prevenirii, astfel că pentru 10 dintre acestea a fost luată măsura sancționării cu avertisment. Scopul acestei legi este de a reglementa o serie de instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii.

De asemenea, din totalul sancțiunilor, 10 au fost aplicate conform Legii nr. 8/1996 – privind dreptul de autor și drepturile conexe și 2 conform Legii nr. 12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite„, precizează reprezentanții IPJ BIstrița-Năsăud.

În vizor au fost luați de polițiști și valutiștii de pe raza municipiului Bistrița, în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul schimbului ilegal de valută. De această, un singur valutist a fost prins în flagrant de la care polițiștii au confiscat suma de 100 de euro, fiind aplicată totodată și o amendă în valoare de 5.000 lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here