Președintele USR, Cătălin Drulă, îi cere lui Lucian Bode demisia de urgență din Guvern sau, în caz contrar, revocarea acestuia din fruntea Ministerului Afacerilor Interne, se arată într-un comunicat al USR.

„Lucian Bode a plagiat. Avem confirmarea de la universitatea care i-a dat diploma. Așteptăm demisia din Guvern”, a scris Cătălin Drulă. Iar dacă Lucian Bode nu dovedește nici măcar acum, în fața evidenței, o fărâmă de onoare, USR solicită premierului Nicolae Ciucă să-l revoace de la conducerea MAI, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de politici publice al USR, îi cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, după ce un raport al Comisiei de Etică de la Universitatea Babeș-Bolyai a arătat marți că 2,95% din conținutul lucrării sale de doctorat este plagiat.

”Conform Comisiei de Etica a UBB, Lucian Bode a plagiat. Dacă era universitar, UBB îl putea sancţiona, zice decizia. Cum este ministru, trebuie să urmeze o demisie. Furtul este furt. Pe langa plagiat, nivelul de gradiniţă al tezei pune Comisia UBB în situaţia de a preciza că NU a analizat calitatea tezei. E evidentă acolo o rușine sănătoasă: știm că e penibil nivelul, dar noi nu am analizat asta”, a scris Ghinea pe Facebook.

Ghinea îl critică și pe conducătorul de doctorat al lui Bode, Adrian Ivan, actual coordonator al activității Școlii Doctorale: ”noua conducere a UBB nu poate ignora faptul că pe acest referat jenant scrie doctorat și UBB. Coordonatorul Ivan continuă să aibă job și la UBB și la SRI. Astea nu sunt elemente de universitate care vrea în top european. Înţeleg că au de făcut curăţenie din urmă, dar când încep?”.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a constatat “o serie de abateri de la bunele norme de publicare” în cazul tezei de doctorat susținută în 2018 de actualul ministru Lucian Bode, abateri constând în erori de citare și unele fragmente plagiate, potrivit deciziei adoptate de comisie în urma analizei teze, decizie publicată marți de UBB pe site-ul propriu și citate de Edupedu.ro.

Comisia constată că s-au identificat probleme de tip plagiat reprezentând aproximativ 2,95% din totalul cuvintelor tezei și notează că “nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat sau mai degrabă derivat din necunoașterea / neaplicarea tehnicilor de citare”, scrie G4media.ro.

Citește și: Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi din partea statului 2.500 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.