Urme de melamină au fost descoperite în mai multe restaurante chinezeşti din Ungaria, iar o serie de teste sunt efectuate la un produs care conţine lapte-praf descoperit la filiala Nestle din această ţară, au anunţat luni autorităţile sanitare ungare.Totuşi, nivelul melaminei nu atinge limita critică la restaurantele chinezeşti respective, potrivit autorităţilor. "Urme de melamină au fost descoperite în diverse alimente din mai multe restaurante chinezeşti, la acest sfârşit de săptămână, dar nu ating limitele stabilite de regulile securităţii alimentare", a declarat la postul de radio privat Inforadio Miklos Suth, secretarul de stat responsabil cu siguranţa alimentară. El a adăugat că o serie de teste sunt în curs de desfăşurare, pentru a determina nivelul de melamină al unui produs care conţine lapte-praf descoperit la filiala Nestle în Ungaria, la 4 octombrie. Firma a respins aceste acuzaţii. "Nestle nu ştie nimic şi contestă rezultatele obţinute de autorităţile ungare. De fapt, acelaşi produs a fost testat în trei laboratoare diferite în lume şi nu au fost detectate urme de melamină", a informat Nestle într-un comunicat transmis AFP, adăugând că firma încearcă să clarifice această situaţie pe lângă autorităţile din Ungaria.
"Nestle are încredere că nici unul dintre produsele sale nu a fost preparat cu lapte diluat cu melamină şi că produsele sale sunt bune de consumat", mai indică societatea în comunicat. Rezultatele testelor vor fi date publicităţii la mijlocul acestei săptămâni.
Nestle Ungaria a cerut controlul stocului de 5,5 tone de lapte-praf, importat din Thailanda, care nu a fost comercializat încă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.