România rămâne fără o medalie la Jocurile Olimpice din Brazilia. Halterofilul bistrițean Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Rio de Janeiro, a căzut la controlul antidoping. În urma retragerii medaliei sportivului român, COSR riscă și o amendă suplimentară de 100.000 de euro din partea Comitetului Internațional Olimpic, după cum susține tvr.ro.

 

După ce la Olimpiada de la Rio de Janeiro, România a luat doar cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz, acum țara noastră va mai rămâne doar cu patru, după ce i se va retrage medalia halterofilului bistrițean. Gabriel Sîncrăian cucerise bronzul la haltere la categoria 85 de kilograme, performanța reprezentând o mare supriză. La data respectivă performanța sportivului român a fost contestată de către conducătorul delegației germane, care l-ar fi suspectat de dopaj, fapt adeverit acum, în urma confirmării rezultatelor controlului antidoping. Nu este prima dată când sportivul român este prins dopându-se, el mai fiind suspendat din acceași cauză în 2013, pentru doi ani, după ce a fost prins cu stanozolol, în afara competiției. Acum, Sîncrăian riscă suspendarea pe viață din competițiile sportive.

Gabriel Sîncrăian, declarat sportivul anului 2015 în Bistrița-Năsăud, a participat și la Jocurile Olimpice din 2012. Atunci a fost descalificat însă după trei ratări.

În urmă cu câteva zile, Kanal D anunța, citând publicația sportulbistritean.ro, despre situația cel puțin ciudată în care se află sportivul român medaliat cu bronz la Olimpiadă. Fiind membru al CSM Bistrița, Sîncrăian nu fusese abordat deloc de către autoritățile locale, pentru o eventuală premiere suplimentară. „Deocamdată, Clubul Sportiv Municipal e circumspect și a anunțat că așteaptă rezultatele controlului antidoping după compeția de haltere”, după cum scria sportulbistritean.ro. Cel mai probabil, se aștepta o ultimă confirmare a testelor antidoping, după ce acesta mai fusese prins dopat fiind suspendat până în septembrie 2015, așteptare care nu a întârziat, din păcate, să confirme abaterea repetată a sportivului bistrițean.

UPDATE : Contactat de Gazeta de Bistrița, Adrian Moldovan, directorul CSM Bistrița, nu a dorit să comenteze cazul lui Gabriel Sîncrăian, în lipsa unei comunicări oficiale din partea Federației Române de Haltere. „Până la această oră nu am primit încă nimic oficial din partea Federației. Până nu primim comunicarea cu privire la situația lui Sîncrăian nu vreau să comentez nimic”, a spus Adrian Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here